Speelgoed van het Jaar 2013

In 2013 zijn er in diverse landen weer Speelgoed van het Jaar verkiezingen gehouden. Een aantal producten zijn zelfs in meerdere landen genomineerd, of uitgeroepen tot winnaar van de titel Speelgoed van het Jaar.  Hieronder vind je alle winnaars en genomineerden van de Speelgoed van het Jaar Verkiezingen 2013;

Speelgoed van het Jaar 2013 in Nederland

Speelgoed van het  Jaar 2013 - Winnaars

Bij de Nederlandse verkiezing Speelgoed van het Jaar 2013 is er in elke categorie een winnaar gekozen. In de categorie 0-2 Jaar Nino / Nina mijn interactieve Knuffelbeer. In de categorie 3-5 Jaar; Lego Duplo Luxe Treinset. In de categorie 6 t/m 8 jaar; Furby. In de categorie 9+; Rockboard Scooter Original. Gezelschapsspel van het Jaar werd; Triominos Tri-Balance.  Furby werd ook in andere landen veelvuldig genomineerd en tot Speelgoed van het Jaar 2013 verkozen. Bij de genomineerden in de categorie 6-8 jaar komen ook een paar overeenkomsten tegen. De spellen La Cucaracha en Maya de Bij Go Collecto werden ook in Belgie genomineerd. La Cucaracha won zelfs in de Belgische categorie Gezelschapsspellen voor kinderen.

Furby, de absolute winnaar van 2013

Furby - Speelgoed van het Jaar 2013

In België werd Furby verkozen tot Speelgoed van het Jaar 2013 in de categorie Multimedia & Elektronische Spellen. In Engeland werd de Amerikaanse variant van Furby, de Furby Boom, verkozen tot Top Toy. Deze variant heeft een App met nog meer mogelijkheden en zal vermoedelijk vanaf oktober 2014 ook in Nederland verkrijgbaar zijn. Meer hierover binnenkort! Ook in Duitsland werd Furby verkozen tot TOP 10 Spielzeug. We kunnen dus wel stellen dat Furby de grote winnaar is geworden van alle Speelgoed van het Jaar 2013 verkiezingen. Als enige won hij ze allemaal!

Speelgoed van het Jaar 2013, nog meer overeenkomsten

Bij de buitenlandse winnaars van de verkiezingen Speelgoed van het Jaar 2013 komen wij  nog veel meer overeenkomsten tegen. Zo vinden we de Flying Fairy niet alleen in de TOP 10 Spielzeug in Duitsland, maar ook tussen de Top Toys in Engeland. Staat de RoboFish zelfs in álle buitenlandse verkiezingen; tussen de genomineerden in Belgie, in de TOP 10 Spielzeug in Duitsland én tussen de Top Toys in Engeland. En wint Lego Friends: Dolfijn Cruiser, niet alleen in Belgie de verkiezing Speelgoed van het Jaar 2013. Maar staat hij ook in Engeland in de lijst.  En zo kunnen we nog wel even doorgaan!

Speelgoed van het Jaar 2013 - OVereenkomsten