La Cucaracha

La Cucaracha

De enige kakkerlak (want dat betekent La Cucaracha in het Spaans) waar iedereen vrolijk van wordt! La cucaracha is een ontzettend leuk spel waarbij het de bedoeling is om de kakkerlak zo snel mogelijk naar jouw keuken te lokken! Hiervoor heb je wel een beetje geluk nodig, want de dobbelstenen bepalen welk bestek jij om mag draaien. Het kan dus ook zomaar zijn dat je je tegenspeler een handje helpt en de kakkerlak in de richting van zijn keuken wandelt!

Hexbug Nano

De hoofdrolspeler van dit spel; de kakkerlak, is een Hexbug Nano. Als je hem aan zet scharrelt hij dus zelf vrolijk over het speelbord tot hij een stukje bestek tegenkomt. Daar kan hij niet overheen, dus zoekt hij een andere weg.

La Cucaracha – het doel van het spel

Omdat de kleine kakkerlak niet over het bestek heen komt kun je hem daar mee sturen. Gooi met de dobbelsteen en bekijk welk soort bestek jij om mag draaien. Er zijn lepels, messen en vorken op het speelbord. Gooi je een vork? Dan mag jij één van de vorken op het speelbord een kwartslag draaien. Hiermee open je dus een weg voor La Cucaracha, of sluit je er juist één af. Maak de juiste keuzes en lok de kakkerlak naar jouw hoekje van het speelbord. Is het je gelukt om hem in jouw keukentje te krijgen? Dan mag je een kakkerlakmuntje pakken. Bij vijf muntjes heb je gewonnen. Je kunt dit spel spelen met 2-4 spelers.

Zo opgeruimd

De eerste opbouw van het spel vergt wat tijd omdat alle messen, vorken en lepels geplaatst moeten worden. Heb je dit eenmaal gedaan dat is het heel eenvoudig om het spel even snel te spelen en weer op te ruimen. Je speelt het namelijk in de doos; deksel er af en je kunt beginnen, deksel erop en het is weer opgeruimd!

Duo-SVHJ--NL-BEBVS_2013

Ga naar laagste prijs

Extra informatie

LandBelgië, Duitsland, Nederland
WinnaarsDubbel Genomineerd
Jaar
Leeftijdscategorie6-8 Jaar

Productgalerij

La Cucaracha