De leukste speelgoedwinkel? 11 redenen waarom ik voor bol.com kies

Speelgoed kopen doe je het liefst op een plek waar je mag voelen, kijken en ruiken. Een fysieke winkel is dan natuurlijk perfect. Maar een goede tweede is je speelgoed bestellen bij bol.com. Waarom ik zo graag bij bol.com bestel? Ik geef je hieronder 11 redenen.

1. Omdat je bij bol.com het speelgoed mag bekijken, voelen en ruiken

Bij bol.com heb je als consument altijd 30 dagen bedenktijd. Je mag dus rustig over je aankoop nadenken. Ben je niet blij met wat je besteld hebt dan mag je het gratis naar bol.com terugsturen. In je account vind je een overzicht van welke artikelen je nog kunt retourneren. Het is zelfs zo dat als je meerdere artikelen besteld hebt, dat de termijn pas ingaat als je het laatste artikel van de bestelling ontvangen hebt.

Daarbij is het wel belangrijk dat het artikel in de originele verpakking zit (voor zover mogelijk). Kleding en schoenen mogen niet gedragen zijn en het labeltje moet er natuurlijk ook nog aan zitten (voor zover mogelijk).

Er zijn trouwens wel artikelen die je bij de leukste speelgoedwinkel bol.com niet kunt retourneren:

 • Cadeaubonnen en -kaarten;
 • Software abonnementen/producten;
 • Producten die om redenen van gezondheidsbescherming of hygiëne niet geschikt zijn om te worden teruggezonden en waarvan de verzegeling is verbroken;
 • Audio-, video-opnamen en computerprogrammatuur waarvan de verzegeling is verbroken;
 • Digitale artikelen; ebooks en games;
 • Videogames kunnen alleen geretourneerd worden als de originele verzegeling niet verbroken is.

Speelgoedvanhetjaar12

2. Omdat je bij bol.com gratis verzending hebt vanaf 20 euro

Bij bol.com heb je altijd gratis verzending als je voor meer dan 20 euro bestelt. Voor mij is dat nooit een probleem omdat ik altijd nog dingen op mijn verlanglijstje heb staan. Ik betaal dus nooit verzendkosten aan bol.com (heb ik ook een hekel aan om verzendkosten te betalen 😀)

En dan heb je natuurlijk nog de keuze voor Select. Voor € 9,99 per jaar krijg je:

 • Korting op de populairste artikelen;
 • Nooit meer verzendkosten, ook voor artikelen onder de €20,00;
 • Vandaag Bezorgd (t.w.v. € 3,99);
 • Avondbezorging (t.w.v. € 1,29);
 • Zondagbezorging (t.w.v. € 2,99);
 • Laten bezorgen bij een afhaalpunt;
 • Retouren bij jou thuis ophalen zonder ophaalkosten (binnen 30 dagen).

3. Omdat je bij bol.com afhaalpunten hebt

Waar ik zo’n hekel aan heb is dat je een pakketje bestelt en dat de bezorger aan de deur komt en jij bent net even niet thuis. Hij geeft het pakketje niet bij de buren, dus je moet wachten. En maar hopen dat het op een later tijdstip wel lukt. Het is me ook al eens gebeurd dat ik me kleurenblind gezocht heb naar waar mijn pakketje dan wel was. En ik wilde het zo graag NU gebruiken.

Ik kies dus tegenwoordig altijd voor het ophaalpunt bij mij in de buurt. Ik wacht op het mailtje van bol.com dat mijn pakketje er is en dan ga ik er om op het moment dat het mij past. Geen gedoe met bezorgers en de hond kan ook gewoon rustig in zijn mand blijven liggen. Want die van ons wordt koekwaus als er iemand op de bel drukt.

4. Bol.com heeft een klantenservice die dag en nacht aanwezig is

Voor sommige mensen is het gewoon niet handig om overdag zaken te regelen. Hoe fijn is het dan dat de klantenservice van bol.com er ook gewoon ’s nachts is. Ik ken nog niet veel speelgoedwinkels die hetzelfde kunnen zeggen.

Speelgoedvanhetjaar135. Bol.com heeft een zeer uitgebreid assortiment

Ik ben al zo vaak in een winkel geweest en dat ik naar een specifiek product vroeg en dat ze het niet hadden. Bij bol.com loop je dat risico niet zo snel. Ik vind het heerlijk om vanachter mijn eigen computer de website af te struinen, op zoek naar het perfecte cadeau.

6. Je mag bij bol.com kiezen voor achteraf betalen

Ik kies bij bol.com eigenlijk altijd voor achteraf betalen. Zeker als ik niet zeker weet of een bepaald product het echt voor me is, dan kies ik voor achteraf betalen. Ik zie het meestal meteen: dit is een blijvertje of dit is niks en gaat terug. Als je diezelfde dag nog een retourmelding doet dan krijg je een mail dat als je nog niet betaald hebt, dat je dat dan ook niet meer hoeft te doen. Fijn, hoef ik ook niet op mijn geld te wachten.

7. Bij de leukste speelgoedwinkel Bol.com weet ik zeker dat het goed komt

Ook ik heb met verkopers via bol.com wel eens geschillen gehad. Bol.com heeft het tot op heden altijd keurig netjes opgelost. Ik durf dus echt alles bij bol.com te bestellen. Terwijl ik bij andere webwinkels wel eens twijfel. Bol.com is niet altijd de goedkoopste, maar ik betaal liever iets meer dan dat ik het niet vertrouw en het risico loop dat ik mijn geld kwijt ben én het bestelde product alsnog niet krijg.

8. Bol.com houdt je uitstekend op de hoogte over hoe het met je bestelling staat

Je hoeft eigenlijk nooit te gissen hoe het met je bestelling staat. Bol.com houdt je keurig op de hoogte en je krijgt soms zelfs wel een beetje veel mails. Maar dat is altijd beter dan niks meer horen.

Speelgoedvanhetjaar3

9. Bol.com heeft gewoon het leukste assortiment met speelgoed

Als ik me weer even kind wil voelen dan ga ik naar bol.com. Gewoon even kijken wat er allemaal is aan speelgoed. Soms vind ik het jammer dat ik al zoveel jaar geleden geboren ben. In mijn tijd (ja ‘vroeger’) hadden we helemaal niet zoveel keuze. Nu is er zulk leuk spul voor de kinderen. Gewoon weer even dromen en genieten en dan bestellen zodat jij met de leukste cadeautjes voor de kids op een verjaardag of een feestje verschijnt.

10. Bol.com geeft je inspiratie

Ken je dat? Is er iemand jarig en weet je gewoon niet wat je moet kopen. Daarvoor vind ik bol.com super handig. Dan ga ik naar de categorieën (helemaal links bovenaan de website en dan het dropdown pijltje) en dan ga ik op jacht. Vervolgens kun je nog sorteren op bijvoorbeeld prijs of op populariteit. Wat bij mij ook een favoriet is is sorteren op best beoordeeld. Want ik merk inmiddels wel dat er ook minder betrouwbare leveranciers op bol.com zitten en daar wil ik ver van blijven.

Ik heb al menigmaal een leuk cadeau gescoord door gewoon de suggesties van bol te bekijken.

11. Bol.com geeft zelf ook regelmatig cadeautjes

Wij bestellen veel bij bol.com en wij ervaren dat bol je dan beloont met cadeautjes. Af en toe krijgen we een kortingsbon en met je verjaardag komt er steeds weer een leuk filmpje met ook een cadeau. Daar hou ik van. Naast dat ik altijd moet lachen om de filmpjes is het gewoon fijn om gewaardeerd te worden als klant en die waardering voel ik bij bol.

Dat waren ze, de 11 redenen waarom ik/wij graag bij bol.com bestel(len).

Ik ga je niet langer ophouden. Ga lekker shoppen bij bol.com en ik hoor graag van je wat je gekocht hebt (en of de kids er blij mee waren natuurlijk 👊).

PS: Op het moment dat ik dit artikel schrijf is het tijd om sinterklaascadeautjes te kopen. Om het je makkelijk te maken hebben we 3 lijsten opgesteld:
cadeautjes tot 5 euro
cadeautjes tot 10 euro
cadeautjes tot 15 euro
Check it out!