Duurzaam speelgoed, onze top 10

Als je een beetje op ons lijkt dan vind je speelgoed leuk, maar heb je een gruwelijke hekel aan ‘de speelgoed-ontploffing’. Dat is mijn benaming voor kinderen die kasten vol met speelgoed hebben. Die vaak niet eens meer weten wat ze allemaal hebben. Speelgoed dat ligt te verstoffen in een hoekje en waar dus niemand maar dus echt helemaal niemand blij van wordt.

Of dat je gewoon weet dat het speelgoed waar jouw kleintje mee speelt gemaakt is door hele zielige kindertjes die voor een grijpstuiver lange dagen maken. Giftige materialen, vervuilend vervoer, you name it. Dat is gewoon niet wat je wilt. Duurzaam speelgoed, dat wil je. Een paar mooie basisstukken waar jouw kleine hele dagen meer rond zeult. Dat ze niet kunnen slapen als die fijne kroel niet in de buurt is. Ik geef toe, dat kan ook tot grote drama’s leiden en daar word je ook niet blij van. Maar ik wil maar aangeven hoe leuk jouw kindje het speelgoed vindt.

Dat speelgoed, dat zoek je. Waar jij je goed bij voelt, waar je kind zich goed bij voelt en waar de rest van de wereld ook blij van wordt. Laten wij daar nu een hele mooie top 10 voor hebben. Lees dus snel verder.

1. Little Dutch Activiteitenkubus

De zachte kubus van Little Dutch met onderwaterdieren geeft jouw kleine veel activiteiten die de zintuigen prikkelen. Er is zoveel om te ontdekken en mee te spelen: diverse labeltjes, verschillende texturen, een spiegeltje en een bijtring met kralen die bij iedere beweging geluid maken. Ook is er een kleine haai die graag verstoppertje speelt in zijn buidel. Dit speelgoed blijft interessant en zorgt voor veel speelplezier.

Little Dutch maakt tijdloos speelgoed van goede kwaliteit, voorzien van stijlvolle kleuren, dessins en illustraties. Het speelgoed is gemaakt van zachte, hoogwaardige materialen en voldoet aan de Europese richtlijnen. Bovendien wordt het kinderarbeidvrij en maatschappelijk verantwoord geproduceerd.

2. KAPLA Blank met Voorbeeldboek

Kies je voor KAPLA dan krijg je een doos met heel veel kleine plankjes. Alle plankjes zijn exact hetzelfde qua maat en kleur. Kinderen kunnen er hun eigen fantasie in kwijt en de ene keer wordt een plankje gebruikt voor een muur. Een andere keer is eenzelfde plankje juist een brug. Er wordt een boekje bijgeleverd daarmee kan je echte bouwwerken maken en dat is leuk om te doen.

Plankjes van KAPLA worden los en in perfect evenwicht gestapeld, zonder enig punt van bevestiging! De afmetingen van de grenenhouten plankjes zijn 11,8 x 2,4 x 0,8 centimeter. Kies je voor het KAPLA Voorbeeldboek Deel 1 dan krijg je een keur aan ideeën over de constructies die gemaakt kunnen worden. Het rode voorbeeldboek is gemaakt voor KAPLA bouwers van gemiddeld niveau.

3. SES Funmais Grote doos 1600 stukjes

Voor de knutselaars onder ons: een grote doos vol met gekleurde Funmais, waarmee je eindeloze variaties kunt maken. Plak de vlokken gemakkelijk aan elkaar met een beetje water. Funmais is gemaakt van echte maïs en met water worden ze kleverig, dus je hebt geen lijm nodig.

Eigenschappen:

 • Een doos met 1600 Funmaisvlokken;
 • Funmais is gemaakt van echte maïs;
 • Funmais is gemakkelijk te snijden met het bijgeleverde mesje;
 • Zelfs het mesje is gemaakt van echte maïs;
 • Maïsproducten zijn biologisch afbreekbaar;
 • Heldere kleuren;
 • Funmais knutselt schoon;
 • Hoog percentage natuurlijke grondstoffen;
 • Verpakking gemaakt van gerecycled karton;
 • Made in Holland!

4. Science4You Windmolen

Misschien zijn de onderdelen van de windmolen niet direct duurzaam, maar we willen dit speelgoed toch meenemen in onze lijst. Want wat is er duurzamer dan windmolens en leren hoe het werkt.

Met deze set kun je kids experimenteren en lekker spelen met vriendjes en vriendinnetjes.

 • Alle experimenten worden gedetailleerd uitgelegd in een kleurrijke handleiding met gemakkelijk te begrijpen foto’s en diagrammen.
 • Wat zit er in de doos? Educatief boek van 36 pagina’s, een tang, batterij oplader, LED lichten, een breekijzer, onderdelen van een windgenerator.
 • Met alle onderdelen in deze experimenteerset kan iedereen leuke experimenten uitvoeren; plezier gegarandeerd.
 • LET OP! Niet geschikt voor kinderen onder de 8 jaar. Gebruik onder toezicht van volwassenen.

5. Zand- en strandspeelgoed

Geen zandkasteel zonder goede schep. De ‘scoop’ is multifunctioneel en superstevig. Met de ‘sieve’ zeef je moeiteloos de volledige versiering voor je bouwwerk. Beide handvatten hebben de vorm van een potlood met punt, waardoor je altijd iets bij de hand hebt om in het zand te schrijven en te tekenen. En de ‘boat’ bestaat uit twee losse delen en blijft uiteraard drijven op de meest woeste zeeën. Het zeiltje heeft in de top ook nog een gat om water en zand te gieten. Gebruik de bucket niet alleen als emmer, als je je zandkasteel eromheen bouwt, wordt het een supermooi bouwwerk.

 • 100% recycled plastic;
 • Made to last;
 • Gemaakt van jouw huishoudelijk plastic afval;
 • Made in Holland;
 • Dutch design by Remortel (jeweetwel die van de Dopper)

In deze set vind je de boat, scoop, sieve en bucket. Afmetingen:

 • De emmer is ongeveer 18 cm hoog en heeft een doorsnede van 20 cm;
 • De scoop & sieve zijn beide 20 cm lang;
 • De ‘boat’ is 18 cm lang, 8 cm breed en ongeveer 7 cm hoog.

6. Little Dutch Wooden building blocks, Pure & Nature

Dit nostalgische speelgoed heeft een modern jasje gekregen binnen de Pure & Nature Collection van Little Dutch. Met deze blokken in diverse vormen en eigentijdse kleuren kunnen kinderen hun fantasie gebruiken om de mooiste figuren en bouwwerken te maken! Dit speelgoed stimuleert de hand-oogcoördinatie en de fijne motoriek. Ook is het goed voor de spelontwikkeling en staat het garant voor uren bouwplezier.

Ik daag je uit om de blokken (zonder het voorbeeld te gebruiken) terug in de box te steken. Dat valt nog niet mee!

7. Haba Rijgspel Peuterspeelgoed Op de boerderij

Kleine rijgkampioenen hebben de keuze, want je kunt gewoon vrij gaan rijgen. Of je kijkt eerst naar het voorbeeldboekje.

Inhoud:

 • 2 rijsnoeren met stal;
 • 8 houten figuren: koe, kalf, paard, veulen, klaverblad, bloem, melkbus, hoefijzer;
 • 4 opgavenkaarten;
 • 1 zakje;
 • Materiaal: beukenhout*;
 • Vanaf ca. 1,5 jaar.

* Dit artikel heeft een keurmerk dat bevestigt dat het materiaal afkomstig is uit duurzaam en verantwoord beheerde bossen.

8. Hape Crane Lift

Ga naar laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt: 05/06/2023 - 04:28

Eindeloos speelplezier met de grote houten kraan van Hape. Hape speelgoed is ontwikkeld om kinderen te inspireren en de wereld waarin we leven te ontdekken op een speelse manier. Dit veilige en duurzame speelgoed zorgt voor uren speelplezier en gaat generatie op generatie mee. De houten kraan is voorzien van bewegende onderdelen wat de motoriek van je kind stimuleert. Met de losse pionnen en veiligheidshekken zet je de weg veilig af zodat de kraan hoog in de lucht kan draaien. Het dak van de kraan kan open, zodat een zelf toe te voegen meneertje ook kan in- en uitstappen.

Gebruik

De houten shovel is geschikt om er zowel binnen als buiten mee te spelen. Het materiaal is stootvast en waterafstotend, maar laat de shovel na gebruik niet buiten liggen. Bewaar houten speelgoed altijd binnen voor langdurig plezier.

Specificaties van Hape Kraan

 • Materiaal: Hout;
 • Vanaf 3 jaar;
 • 10 onderdelen;
 • Actief en duurzaam speelgoed;
 • Op water gebaseerde verf;
 • Hoge kwaliteits- en veiligheidsstandaards.

9. BRIO Lift & Load starterset

Ga naar laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt: 05/06/2023 - 04:28

Iedereen instappen! Bouw je eerste BRIO treinwereld met deze nieuwe lift & load starterset. Er zit heel wat in: een kraan, truck, locomotief, wagon met lading en zelfs een waarschuwingsbord, boom, en een kleine berg met tunnel om doorheen te rijden! Los de lading van de truck met de kraan, laat de kraan draaien en zet de lading op de trein. Sluit aan bij alle producten van BRIO World.

BRIO World is een speelsysteem dat meegroeit met de fantasie van kinderen. En er bestaat geen goed of fout, en wat gisteren is gebouwd kan vandaag snel worden verbouwd voor het volgende avontuur. Breid BRIO World uit met de thema´s Travel, Explore, Country side, Rescue, lift & load en Village.

Tip: Gebruik alkaline batterijen i.p.v. oplaadbare batterijen.
Dit product is voor minimaal 50% gemaakt van gerecyclede materialen en bespaart daardoor kostbare grondstoffen.

10. Popjes een gezin in een 6-delige set

Ga naar laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt: 05/06/2023 - 04:28

Small Foot Buigpopjes, leuk voor meisjes en voor jongetjes. Schaf je deze set aan dan krijg je een hele familie buigpopjes van Small Foot. De buigpopjes zijn gemaakt van hout en de kleertjes zijn gemaakt van stof. De familie bestaat uit een vader en moeder met 4 kindertjes.

Afmetingen vader: ca. 7 x 3,5 x 12 cm.

Dit artikel heeft een keurmerk dat bevestigt dat het materiaal afkomstig is uit duurzaam en verantwoord beheerde bossen.

Zat er wat leuks tussen? Ja toch zeker! Als jij jouw favoriet gevonden hebt, dan nodigen we je uit om deze te delen met de deelknoppen hieronder. Wie weet wie je met jouw ervaringen inspireert.

Heb je nog niet het perfecte speelgoed gevonden. Geen nood. Lees dan hier verder

Verkrijgbaar bij

bol.com
internet-toys.com
Laatst bijgewerkt: 05/06/2023 - 04:28

Verkrijgbaar bij

bol.com
internet-toys.com
Laatst bijgewerkt: 05/06/2023 - 04:28