Sinterklaascadeau man, de leukste (en betaalbare) top-5

Wat is de grootste uitdaging met sinterklaas? Een sinterklaascadeau voor een man zoeken. Voor kinderen en vrouwen ben ik zo klaar, dat weet ik vaak wel. Maar mannen! Mijn ervaring is dat mannen nooit weten wat ze willen. ‘Doe maar wat’. Of dat ze juist met de meest grote wensen komen, die qua prijs gewoon niet leuk meer zijn.

Ik heb inmiddels een paar regelrechte toppers gescoord en daarom deel ik graag mijn top-5 met je.


1. Deer Jimmy’s DIY Barrel Chips: Sinterklaascadeau man tip 1

Dit is echt zo’n sinterklaascadeau voor mannen, waar zijn vrienden meteen van zeggen ‘dat wil ik ook’. Wat is hier zo briljant aan? De houtsnippers van een gebruikt Amerikaans bourbon-vat geven langzaam de smaak, geur en kleur van het whiskeyvat af als je er bijvoorbeeld jonge jenever of vodka aan toevoegt. Een soort vatrijping in je eigen fles dus! En ik las ook al tips van mannen die hele goedkope whiskey in de fles hadden gedaan en die door de houtsnippers nu een supergoede whiskey hadden gebrouwen.

Denk je nu ‘dat kan natuurlijk niet’. Nou op dit moment zijn er ruim 300 reviews op bol.com en die geven 4,9 sterren gemiddeld.

Ik zie maar 1 nadeel en dat is dat je natuurlijk je fles Whiskey moet laten rijpen. 4 weken nog wel. Kan een echte liefhebber zo lang naar de fles kijken en wachten en wachten en wachten totdat ie de eerste slok mag nemen? En dan is natuurlijk nog de vraag of je ‘m lekker gaat vinden, daar zijn geen garanties voor. Vind je ‘m lekker en je probeert het nog een keer, krijg je dan dezelfde whiskey als de vorige keer? Het is iedere keer weer afwachten.

Maar, eerlijk is eerlijk. Dit is echt iets heel anders dan met die obligate fles drank binnenlopen. Dit sinterklaascadeau voor een man is een beleving. En alleen daar al voor zou ik dit kiezen.


2. iPad Hoes, tip 2

Ik heb nu even deze specifieke iPad hoes gepakt, maar het is natuurlijk de bedoeling dat je de look en de afmeting kiest die echt bij de iPad van jouw man past. Maar zo’n iPad hoes die ‘kan staan’ is zo handig. Als je Formule-1 kijkt. Of voetbal. Of welke sport dan ook. Mijn man gebruikt ‘m dagelijks. Hoes op zijn buik. Liggen op de bank. En tevreden scrollen, tv-kijken en swipen maar. Was dus een topcadeau en al helemaal als je het weer eens niet weet wat je je man voor sinterklaas wilt geven.


3. The Verge Leren Pasjeshouder, sinterklaascadeaus man tip 3

The Verge Leren Pasjeshouder
Ga naar laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt: 24/06/2024 - 04:02

Ik heb mijn man aan de ‘normale’ portemonnee proberen te krijgen. Is niet gelukt. Gebruikt ie gewoon niet meer. Hij heeft alleen nog pasjes en een heel klein beetje contant geld. Waarom zou je dan nog zo’n buidel overal mee naartoe slepen? En gelijk heeft ie.

Wat tegenwoordig ook belangrijk is, is dat je veilig rondloopt met je pasjes. Daarom heb ik voor mijn vent een pasjeshouder gekocht mét een klein vakje voor contant geld.

Meer weten over de pasjeshouder:
De minimalistische leren pasjeshouder van The Verge geeft volledige RFID-beveiliging. Met ruimte voor 8 kaarten heb je al je noodzakelijke pasjes altijd veilig op zak. Dankzij de speciale aluminiumlegering is de pasjeshouder zeer licht, compact én beschermt hij tegen zowel RFID als NFC-signalen van buitenaf. Hierdoor ben je volledig beschermd tegen elektronisch zakkenrollen (skimmen) en draag jij je pasjes altijd veilig bij je. De portemonnee is afgewerkt met hoogwaardig leer waardoor deze extra lang meegaat en een luxe uitstraling heeft.

  • Met extra zijvak voor briefgeld
  • Beschermt tegen ongewenste communicatie van buitenaf (skimmen)
  • Minimalistisch lichtgewicht design, past onopvallend in je broekzak

4. Garmin Forerunner 245 – Hardloophorloge – tip 4

Nu ga ik helemaal los, want dit horloge is én een mooi sinterklaascadeau voor een man, maar ik heb ‘m zelf ook. En hij is ge-wel-dig. In eerste instantie dacht ik ‘ik wil helemaal geen hardloophorloge’ ik wil juist een horloge die mijn gezondheid en energie trackt en dat is dit horloge niet. Think again, want dat is dit horloge dus wél.

Ik heb eerst een ANDERE smartwatch gehad en die vond ik rete-irritant. Als ik mijn slaap wilde tracken dan moest ik de tracking handmatig aanzetten. En de volgende morgen ook weer uit. Nog erger: liefst wilden de makers van het horloge dat ik ’s nachts mijn camera aanzette maar die mocht dan nog uit. De microfoon niet. Omdat ze snurkgeluiden wilden detecteren. Right. Ik vond het helemaal niks. Wat ik ook zo irritant vond aan het ANDERE horloge was dat als ik bewoog dat dan de display van het horloge aan ging. En dat was fel. Zeker in de nacht. Ik wilde een ander horloge. En nu heb ik dus deze Garmin en ik ben verliefd.

Alleen maar een sporthorloge? Nee hoor

Deze Garmin houdt mijn activiteiten bij (niet alleen hardlopen, maar je kunt allerlei sporten registreren). Hij houdt mijn slaap bij. Mijn energieniveau. Hoeveel calorieën ik die dag heb gebruikt. Wat stressmomenten waren. En iedere morgen is dat het eerste wat ik doe, kijken hoe ik er voor sta. De display licht alleen op als ik even op het knopje druk. En gaat binnen een paar tellen ook weer uit. Heel subtiel maar licht genoeg om te zien, bijvoorbeeld ’s nachts.

Wat ook zo fijn is, dit horloge kan makkelijk 8 dagen zonder opladen. Moet ik wel zeggen dat ik de muziek-afspeelfunctie niet gebruik. Als je die gebruikt zal het vast minder zijn.

Laatste voordeel: ik zet mijn telefoon ’s nachts altijd uit. Maakt niks uit voor dit horloge. Als ik ’s morgens mijn telefoon aanzet, dan klik ik de app van Garmin aan en dan zendt mijn horloge op dat moment alle info van de afgelopen nacht door naar de telefoon. In de app op mijn telefoon zie ik dan keurig alle informatie en grafiekjes terug en weet ik weer hoe het met me gaat 😀.


5. Revahs Professionele Tondeuse Sinterklaascadeau Man tip 5

Deze tondeuse wordt regelmatig gepakt. Voor de baard, voor de snor en natuurlijk voor het hoofdhaar. Naar de kapper gaan we niet meer, we doen het lekker zelf. En dat kan met deze fantastische tondeuse.

Je kunt deze draadloze tondeuse gebruiken als tondeuse, clipper én scheerapparaat. Ideaal om je gezichtshaar te verzorgen en geschikt voor elk type haar. Wat ook zo fijn is, hij heeft een handige LCD-display. Je ziet in 1 oogopslag hoeveel peut je nog hebt en het gaat ons niet overkomen dat je halverwege de ‘knipbeurt” ineens met een leeg apparaat zit.

Met maar liefst acht bijgeleverde opzetstukken en accessoires kies je altijd de juiste gebruiksstand voor jouw gewenste haarlengte en type haar. De tondeuse heeft een krachtige batterij en vlijmscherpe messen waardoor een knipbeurt echt appeltje-eitje is. Met recht de hekkensluiter van onze top-5 van sinterklaascadeautje man dus.


Algemene informatie over sinterklaascadeau man

Een sinterklaascadeau vinden voor een man kan een grote uitdaging zijn en daarom hebben we hieronder een lijst met belangrijke informatie op een rijtje gezet.

#1 Wanneer is het Sinterklaas (op 5 december of 6 december)?

Hier is nog wel een verwarring over, want wanneer is het eigenlijk sinterklaas? In Nederland is de verjaardag van de sint op 5 december en heb ik altijd geleerd dat Sinterklaas op 6 december weer op de boot stapt naar Spanje. Maar, maar, maar: in België is sinterklaas op 6 december. Daar verjaart die ouwe dus een dag later pas. En volgens de heilige-kalender van de katholieke kerk is 6 december de gedenkdag van de heilige Nicolaas en nog tot na de Tweede Wereldoorlog vonden kinderen op de morgen van 6 december de geschenken die Sinterklaas hen had gebracht. Maar goed, waar ik op zou letten is op welke dag voor jou het handigst is om het feest te vieren. Of het dan 5 of 6 december is, zal jou worst zijn. Als je maar de leukste cadeautjes krijgt toch?

#2 Wat vieren we met Sinterklaas?

Met Sinterklaas vieren we de verjaardag van sinterklaas zelf. En in plaats van dat hij cadeautjes krijgt, geeft hij ze. Maar natuurlijk alleen aan kinderen (en mannen) die in het afgelopen jaar 'braaf' zijn geweest.

#3 Heeft Sinterklaas echt bestaan?

Yep, er is een heilige geweest die Nicolaas heette. Hij was bisschop van Myra (Klein Azië; nu Turkije); hij stierf op 6 december ca. 340 na Christus. Later werd hij vanwege zijn goede daden heilig verklaard, maar hij is nu van de heiligenkalender verdwenen. Beetje jammer, maar niet getreurd. Wij vieren het feest alsnog ieder jaar.

#4 Vanaf wanneer mag je je schoen zetten?

Belangrijke vraag voor mannen (grote voeten = grote schoenen = kunnen grote cadeaus in), want vanaf wanneer mag je je schoen zetten? Officieel is dat vanaf de dag dat Sinterklaas in het land komt. Commercieel gezien is dat dus de intocht van de Sint. En een lekker geurtje of een flesje bier moet toch zeker kunnen passen in een fijne mannenschoen.

#5 Andere tips voor cadeautjes dan in bovenstaande lijst?

Tja nu moeten we diep gaan graven. Maar is jouw man misschien fan van barbecuen? Daar heb je zulke leuke barbecue-accessoires voor. Of een lekker luchtje. Doet het ook altijd goed. Toch gewoon een flesje drank. Kan ook een topper zijn. Een goed boek? Er zijn weer zoveel spannende thrillers uitgekomen. En anders toch maar een paar sokken of een boxershort?


Heb je het leukste sinterklaascadeau gevonden of moet je toch nog even verder zoeken? Geen probleem als je nog verder wilt zoeken. Wat denk je bijvoorbeeld van sinterklaascadeaus tot 15 euro