Onverwoestbaar hondenspeelgoed

Belangrijk: dit artikel gaat niet over speelgoed hondjes (dus speelgoed voor kinderen in de vorm van een hondje) maar het artikel gaat over onverwoestbaar hondenspeelgoed (dus speelgoed voor je hond). Is dat wat je zoekt? Lees dan zeker verder, dan vertellen wij welke speelgoed bij onze sloper-pup heel bleef.

Onze pup Pip is een sloper. En niet eens expres. Nee hoor, je geeft haar een speeltje en ze gaat er mee op de bank liggen en dan maar trekken, sjorren en kauwen. Het is verbazingwekkend hoe snel sommige speeltjes dan kapot gaan. Zelfs als je er dik geld voor hebt betaald. Zo zijn wij op een dag naar Intratuin gegaan omdat we nu écht speelgoed wilden dat heel zou blijven. We betaalden ruim 35 euro voor 4 speeltjes en… de volgende dag was alles kapot.

We hadden een soort donuts gekocht, daar zat de volgende dag een gat in. En de balletjes waren ook lek. De zoektocht ging dus verder en we hebben inmiddels een (nog kort) rijtje met speelgoed dat het houdt. Sterker nog, speelgoed dat gewoon heel blijft. Ook nadat onze sloopkogel haar uiterste best heeft gedaan.

Wat redde het bij ons allemaal niet?

  • Tennisballen of ander speelgoed dat aan de buitenkant van tennisbalspul is. Ook al zijn de gifgele haartjes kort, onze Pip knaagt ze er af en eet ze op. Balletje kapot en je krijgt er bijzondere poep van. Houden wij niet van.
  • Touwen. Die worden tot op de laatste draad afgekauwd en het kan zo dik of stevig niet zijn maar touwen verliezen van onze Pip.
  • Piepspeeltjes zijn binnen een dag opengescheurd. Het piepdingetje moeten we dan uit de bek van Pip trekken. Er zitten ook vaak knisperzakjes in die speeltjes, ook die overleven het niet. Wij zijn met dit soort speeltjes vooral bang wat Pip allemaal binnenkrijgt. Al die plastic dingetjes wil je niet in haar darmen hebben.

Wat is bij ons wél onverwoestbaar hondenspeelgoed gebleken? (helaas is de lijst maar kort)

1. Beeztees Puppy Sjiepo Geurlap

Je gaat het niet geloven, maar het allereerste speeltje dat we voor Pip gekocht hebben leeft nog. Sterker nog: het is nog heel. Nee, het ziet er niet meer fris en wit uit, dat lukt niet meer. Maar deze geurlap ligt nog steeds in de bench en Pip ‘speelt’ er regelmatig mee (lees: sleuren, kauwen en frunniken). Wij vinden het persoonlijk een wonder als we kijken naar wat er allemaal al kapot is.

Het geurlapje heeft al menig rondje meegedraaid in onze wasmachine en hij blijft heel. Pip vindt het heerlijk om op het doekje te liggen en er mee te spelen. Ligt jouw hond/pup dus graag op een kroeldoekje, of vindt hij/zij het fijn om ergens op te flokken. Met dit doekje kan het.

Update 10-02-2021. Eerlijk is eerlijk. Vanmorgen vonden we Nijntje (zo heet het geurlapje bij ons) in de bench met een geamputeerd oor. Na bijna een jaar heeft Pip het dus toch nog kapot gekregen. Jammer, maar aan de andere kant: een speeltje dat het bijna een jaar uithoudt is met onze sloopkogel uitzonderlijk te noemen.

Update 06-07-2021: Nijntje ligt nog steeds iedere nacht in de bench. Met geamputeerd oor, maar nog steeds goed genoeg.

2. Kong Kauwbot onverwoestbaar hondenspeelgoed

Onze Kong is een life-saver. Onverwoestbaar en heerlijk om op te kauwen. Onze Pip is er dol op. Zeker als we de Kong vullen met paté, zalmsmurrie of blikvoer. Dan is ze echt wel even bezig om het er allemaal uit te pulken. Actieve ontspanning noemen ze dat.

De Kong wordt er niet frisser op als je er een keer voer in hebt verstopt en er blijven altijd restjes achter de randjes hangen. Dat lossen we eenvoudig op door de Kong een paar uur in een glas kokend water te zetten. Voor Pip hebben we een Kong maat M gekocht en die past precies in een theeglas. Kokend water erop, even wachten, schoon is je Kong. Nou schoon? Fris en fruitig wordt ie niet meer, maar alle viezigheid is er wel af.

Aan onze Kong is nog geen beschadiging te bekennen terwijl Pip er echt al uren en uren op heeft zitten kauwen.

3. Nobby TPR Bal Met Katoenen Touw Blauw 26 cm

Dit werptouw is fantastisch. De Nobby heeft een lekker gewicht en dat gooit fijn. Een goeie zwieper en Pip moet misschien wel 30 meter rennen om de Nobby te pakken.

Pip heeft het touw een klein beetje kapot gekregen, maar het zet niet door. Bij andere touwen is het vaak zo dat als er eenmaal een klein stukje los is, dan is de rest van het touw binnen no-time gesloopt. Dat is bij dit touw niet. Ja er zijn kleine stukjes los, maar daar blijft het dan ook bij.

Wat ook heel fijn is is is blauwe plastic balletje.

  1. Het schijnt dat bijvoorbeeld tennisballen slecht zijn voor het gebit, omdat er zand tussen de haartjes blijft hangen. Dit blauwe plastic houdt (bijna) geen viezigheid vast, goed voor het gebit dus.
  2. Het plastic deukt een beetje in als je hond er in bijt. Pip vindt het super lekker omdat ze het balletje goed vast wil houden.
  3. Het plastic is geribbeld en dat schuurt de tanden. Pip kan er uren op knabbelen en dat noemen ze actieve rust.

Let op: dit is niet exact dezelfde Nobby als die wij hebben. Wij hebben een Nobby met een touw met een knoop erin en de kleuren van ons touw zijn blauw met geel. Maar de Nobby die hierboven en hiernaast is afbeeld lijkt heel erg op die van ons.

Update 30-11-2021: Het blauwe balletje was een klein beetje ingescheurd op de naad. Dat was al heel lang, maar inmiddels is het gebeurd: het balletje is los van het touw. De naad is helemaal doorgescheurd en dan gaat het balletje los. Op zich jammer, maar het is ook niet zo heel erg. Pip vermaakt zich nu met alleen het balletje en als ze zin heeft in een trekspelletje komt ze met het touw aanlopen. Kortom: nu hebben we 2 speeltjes voor de prijs van 1 😀.

4. Kauwhout Olijfhout

Het is niet echt een speeltje, maar toch ook wel. Wat zijn we blij dat we ons kauwbot in huis hebben. Want anders kauwt Pip op de rand van de tafel, de bank en de zitting van onze stoelen. Helaas heeft Pip een allergie en mag ze op dit moment alleen eend en paard (en dan het 100% zuivere soort). Wij kunnen dus niet onze toevlucht nemen tot runderhuid of andere botten van dierlijk materiaal.

Gelukkig vonden we dus dit kauwbot. Het is een soort hout waar je hond heerlijk op kan knagen. Er komen ook stukken los, maar dat zijn geen splinters. En splinters zijn nu juist gevaarlijk als die in het spijsverteringskanaal komen. Maar dat gebeurt dus niet met dit hout.

Pip is er uren mee zoet, ze raakt er van in trance. Dat is weer die actieve rust die zo belangrijk is voor honden.

Waar je wel even op moet letten (en waar ik de mist mee in ben gegaan). Wij hebben maat M gekocht en dat is best groot voor Pip. We hadden beter maat S kunnen kopen (Pip weegt trouwens 17 kilo en als ze staat komt haar rug ongeveer tot mijn knie). Maar op basis van de foto die ik vond, leek het alsof als je een bepaald gewicht kocht dat je dan meerdere botten zou krijgen. En het was er maar 1. Kortom: het bot was groter dan ik verwacht had.

Update 06-07-2021: het kauwbot is nog steeds niet op. Iedere dag weer loopt ze er mee rond en speelt ze er mee. Hij wordt kleiner en kleiner maar is nog steeds niet op.

5. Competition trainingsdummy extra sterk 7 x 24 cm 90 gram

Nog zo’n fijn trek- en werpspeeltje. Dat oranje ding is zacht, dus vasthouden is geen enkel probleem. En het materiaal blijft heel, hoe lang Pip er ook mee speelt en aan trekt.

Het geheel is niet zo zwaar als de Nobby, dus gooien is wat minder fijn. Daarom nemen we het speeltje niet vaak mee naar buiten, maar het uiterlijk is juist wel heel geschikt voor buiten. Hoeveel balletjes we al kwijt zijn geraakt omdat ze niet opvallen in het gras of in het bos. Ontelbaar gewoon. Maar dit speeltje is oranje, die vlagt je vanaf een eind tegemoet ‘hier lig ik’. En het materiaal lijkt waterdicht, ook heel fijn. Maar goed, dat gooien hè. Om voor ons echt het ideale speeltje te zijn zou het dus wat zwaarder mogen wegen. Maar niet getreurd, het is en blijft een topper op het gebied van onverwoestbaar hondenspeelgoed.

6. Beeztees Action Voetbal Met Touw diameter 12,5cm

Het is inmiddels 6 juli 2021 en we hebben nóg een winnaar aan ons hondenspeelgoed-assortiment toe kunnen voegen. Want we hebben een haat-liefde verhouding met balletjes. Het overgrote deel houdt het nog geen 5 minuten uit, of het nu een dure bal is of niet. Toen kochten we deze Action Voetbal van Beeztees en die houdt zich verrassend goed.

Allereerst is het een fijne bal die net in de bek past van onze hond (check even welke maat bij jouw hond past). Ze kan hem dus goed vasthouden. En als dat niet lukt met de bal zelf, dan kan ze altijd nog met de touwen in de weer. En wij ook trouwens. Want deze Action bal zorgt voor gegarandeerd trekplezier.

We weten niet zeker of het een productie-fout is of dat het zo hoort, maar onze hond sloopt alles en deze bal krijgt ze echt niet lek. Het lijkt wel alsof de binnenbal een stukje kleiner is dan de buitenbal. Hoe hard ze ook bijt, de binnenbal raakt ze niet en die blijft dus heel. En wat ook zo grappig is: soms zit er echt een fikse deuk in de bal. Maar als we hem de volgende dag weer pakken dan is ie ‘vol’ en hebben we gewoon weer een ronde bal. Gewoon spontaan en je kunt dit effect nog versterken met een balpomp want de bal is op te pompen.

Pip is gek op deze bal en ze heeft er al wat keren mee gespeeld. En hij is nog steeds heel! Voor ons een wonder te noemen.

Update 2023: de bal is uiteindelijk toch lek gebeten en toen werd het vervelend. Want toen paste de bal makkelijk door het tuigje wat erop zit. We gebruiken deze bal inmiddels nooit meer.

7. Blauw ijs en Donut speelgoed – Pluche

Blauw ijs en Donut speelgoed – Pluche
Ga naar laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt: 24/06/2024 - 04:31

Nou, het heeft even geduurd voordat we weer een speeltje aan onze lijst toe konden voegen, maar we hebben er weer 1 (ik schrijf dit op 22 mei 2022). We hebben dit lieve ijsje gekocht en Pip is er helemaal gek op. Sterker nog, het ijsje moet overal mee naartoe. Als ze ’s avonds in de bench gaat om te slapen moet IJsje mee. En als ze ’s morgens uit de bench mag, gaat ze na onze ochtendwandeling als eerste IJsje uit de bench pakken en daarna gaat ze pas op de bank liggen.

IJsje is echt leuk, niet alleen om te zien, maar er zit ook een fijn piepje in. Het lukt Pip zelf eigenlijk nooit om het speeltje te laten piepen, maar als ik op precies de goede plek hard duw dan lukt het mij wel. En gegarandeerd dat Pip dan aan komt vliegen.

Ook wel grappig, het rode ‘mutsje’ bovenop lijkt Pip te triggeren. Mijn gevoel is dat ze het associeert met een tepel. Want ze zit er regelmatig op te flokken en daar wordt ze rustig van. En het belangrijkste, want het blijft natuurlijk een blog over onverwoestbaar hondenspeelgoed: ons ijsje is nog helemaal heel. Ondanks dat Pip er behoorlijk veel mee sjouwt.

Helaas heb ik geen verkoper gevonden die exact het ijsje verkoopt dat wij gekocht hebben maar deze komt er het dichtst bij. Hij lijkt sprekend, maar wij hebben geen touw uit de onderkant. Als ik had kunnen kiezen dan had ik liever het ijsje met touw gehad. Kun je er nog een trekspelletje van maken ook en zonder touw is dat te gevaarlijk voor mijn vingers.

O ja, nog even belangrijk -> wij kochten alleen het ijsje en we kregen de donut er niet bij!

Slechts 7 speeltjes bleven er over uit onze grote stapel speelgoed dat we gekocht hebben voor onze hond. Triest maar waar. Maar zoals je hierboven kunt lezen zijn de winnaars ook echt toppers. Doe er je voordeel mee en we horen het graag van je als jouw hond ook helemaal blij is met deze speeltjes.

Laatste update: Word jij wel eens wanhopig dat alles maar dan alles kapot gaat door jouw pup? Pip is inmiddels 3,5 jaar oud (op moment van schrijven juli 2023) en ze sloopt echt niks meer. Toen ze een jaar of 2 was begon het te veranderen. Ze speelt echt nog wel maar wat ze ook pakt, ze doet er relatief voorzichtig mee. Dus hou vol! Weet dat het op kan houden en dat ook jouw pup op een keer volwassen(er) wordt,

Zeg je nu ‘leuk dat hondenspeelgoed, maar ik ben op zoek naar speelgoed voor mijn kids’. Kijk hier eens naar speelgoed voor buiten

En ben je benieuwd hoe onze Pip eruit ziet?

onverwoestbaar hondenspeelgoed Pip