Speelgoed Van Het Jaar 2021

Hoe leuk, de speelgoed van het jaar 2021 verkiezing is alweer van start gegaan. Het lijkt nog maar een paar dagen geleden dat de winnaars van speelgoed van het jaar 2020 bekend zijn gemaakt maar niets is minder waar. Tijd voor de nieuwe editie en we hebben er zin in.Crayola Washimals Huisdieren
Ga naar laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt: 16/05/2024 - 04:31

Geomag Super Color Recycled 78 delig
Ga naar laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt: 16/05/2024 - 04:30

My City Bordspel
Ga naar laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt: 16/05/2024 - 04:30


Paleo Bordspel
Ga naar laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt: 16/05/2024 - 04:3020 Second Showdown Actiespel
Ga naar laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt: 16/05/2024 - 04:30

Mysterium Park – Bordspel
Ga naar laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt: 16/05/2024 - 04:30

Keer op Keer Kids Dobbelspel
Ga naar laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt: 16/05/2024 - 04:30


Everdell – bordspel
Ga naar laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt: 16/05/2024 - 04:30

Hoe werkt de Speelgoed Van Het Jaar 2021 verkiezing?

Als je een speelgoedbedrijf bent dat actief is op de Nederlandse speelgoedmarkt, dan word je van harte uitgenodigd om mee te doen. En weet je wat zo fijn is? Je mag zoveel artikelen insturen als je maar wilt. Dus denk jij ‘ik vind alles leuk wat ik gemaakt heb’ dan doe je gewoon lekker met alles mee.

Voorwaarde 1: Het artikel moet voor de Nederlandse consument verkrijgbaar zijn. Niet alleen op 1 website, maar op meerdere manieren en dat moet je ook kunnen aantonen.

Voorwaarde 2: Het artikel mag alleen meedoen als het is verschenen na de jurering van de verkiezing in 2020, dus na 1 augustus 2020.

Er zijn 7 leeftijdscategorieën en je kunt ook nog meedingen in 3 themacategorieën.

De leeftijdscategorieën zijn:

 • 0-3 jaar
 • 4-5 jaar
 • 6-7 jaar
 • 8-9 jaar
 • 10-11 jaar
 • 12-17 jaar
 • Volwassen speelgoed

De themacategorieën zijn:

 • Duurzaam
 • In the picture 2021: Puzzels
 • Spellen, verdeeld in kinderspellen, familiespellen en kennersspellen

Je móét kiezen voor een leeftijdscategorie en een themacategorie is optioneel.

Wat gaat er vervolgens gebeuren, een tijdlijn:

 • 6 september – Yes het is zo ver, de bekendmaking van de winnaars
 • Vanaf 13 september – speciale uitgave van STOER over de winnaars
 • 13 september – 10 oktober – Jippie, het publiek mag stemmen voor wie zij denken dat de winnaars moeten zijn
 • Eind september – bol.com, Intertoys speelgoedboeken met actiepagina
 • 21 oktober – Speelgoed Gala 2021, uitreiking Publieksprijzen

Wie bepaalt de winnaars van Speelgoed van het jaar 2021?

De jury van de Speelgoed Van Het Jaar verkiezing van 2021 bestaat uit het crème de la crème van speelgoedland. Check onderstaande lijst:

 • Harry Broers, speelgoedondernemer Intertoys (voorzitter jury)
 • Eddy Assies – CEO Intertoys
 • Koen Nolmans, gedelegeerd bestuurder ToyChamp NV en ToyChamp BV
 • Mike Bruinsma, speelgoedondernemer, eigenaar Top1Toys Zeist
 • Jeroen Groot, creative director content bij Talpa media
 • Frank Beentjes, eigenaar uitgever Stoer Magazine
 • Lex Zielhorst, gepensioneerd speelgoedinkoper
 • Sebastiaan van der Pal, spellenondernemer, eigenaar De Dondersteen, Hengelo.
 • Mirte Mijnen, Customer Journey Specialist Speelgoed & Hobby bol.com
 • Marcel de Looper, Senior Sourcer/Category Manager bij bol.com
 • Yvonne Lobbes, CEO Lobbes.nl
 • Ger Ramakers, Kinder- en Jeugdpsycholoog NIP
 • Lisa Harinck, Coördinator Staf Swazoom Welzijn, Bestuurslid Stichting Incluze en Lid landelijke denktank Samen Spelen
 • Niels Pieterse, Spelontwikkelaar, eigenaar NRP Games
 • Frank Floris, spellenexpert en bestuurslid het Duivelsei

Hou deze pagina in de gaten

Want spelen doen we samen. De vakjury bepaalt de winnaars, maar jij als consument mag stemmen voor de publieksprijzen. Vanaf 13 september tot en met 10 oktober mag jij stemmen op je favorieten.

Wat moet je daarvoor weten:

 • Wie de winnaars zijn. Die werd bekend gemaakt op 7 september 2021 en dat is al geweest 🌟. Je vindt de winnaars hieronder.
 • Hoe je kunt stemmen. Dat is super simpel. Klik op deze link en hover met je muis over de genomineerden. Je krijgt dan een knop te zien en dan kun je kiezen voor jouw favoriet. Je geeft goud, zilver of brons weg en daarmee heb je gestemd.

We snappen het natuurlijk helemaal als je het winnende speelgoed wilt kopen en we zijn meteen op zoek gegaan naar welk speelgoed op bol.com te krijgen is. Hieronder geven we je de lijst van het speelgoed dat we gevonden hebben bij bol:

Winnaars Speelgoed van het Jaar in de categorie: 0 t/m 3 Jaar

SmartMax My First Acrobats

We komen er meteen met een knaller in, wat heeft SmartMax toch altijd leuk speelgoed. Met 6 veelkleurige vormen kun je een vierkant, driehoek en cirkel bouwen… Als je deze vormen gaat mixen en de metalen ballen toevoegt, verschijnen de coolste acrobatische figuren. Creëer je eigen acrobatische structuren of probeer de structuur te bouwen zoals op één van de opgavekaarten. De rode basis heeft een metalen oppervlak wat de benodigde stabiliteit geeft bij het bouwen van de acrobatische constructies.

Winnaars Speelgoed van het Jaar in de categorie: 4 & 5 jaar

Play-Doh Prachtige Taarten Oven

Maak fantastische Play-Doh-taarten met deze speelgoedbakoven. Doe de Play-Doh-boetseerklei in de bakvorm, plaats hem in de oven, trek de hendel omlaag en zie hoe de taart voor je ogen rijst. Wanneer de taart klaar is, hoor je een ‘pling’-geluid om te melden dat de taart gebakken is. Nu kan je beginnen met decoreren! Voeg toefjes namaakgarnering toe met behulp van het het decoratiegereedschap of de verschillende kleurrijke Play-Doh-toppings.

Washimals huisdieren set

Crayola Washimals Huisdieren
Ga naar laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt: 16/05/2024 - 04:31

De Washimal huisdieren set bestaat uit vier plasic witte hondjes, een bad met douchekop en zes kleurenstiften en een borstel. De hondjes kunnen in allerlei patronen gekleurd worden. Vervolgens kunnen ze weer schoon geborsteld worden nadat ze in het bad onder de douche zijn nat gemaakt. De Washimals bieden veel speelplezier.

Het is leuk om ze in te kleuren – goed voor de creativiteit, maar ook voor de fijne motoriek (oog-handcoördinatie). Kinderen kunnen (samen) fantasiespel spelen. Het douchen (spelen met water) zorgt voor hilariteit en bij het schoonboenen kunnen kinderen hun behoefte aan verzorgen kwijt. Veelzijdig speelplezier dus voor deze leeftijdsgroep.

Winnaars Speelgoed van het Jaar in de categorie: 6 & 7 Jaar

Geomag Super Color Recycled 78 dlg

Geomag Super Color Recycled 78 delig
Ga naar laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt: 16/05/2024 - 04:30

Laat je fantasie de vrije loop met dit ingenieuze constructiesysteem! Combineer de magnetische staven, stalen bollen en magnetische bouwstenen en bouw zo de meest fantastische creaties. Door de sterke magneten en het stevige kliksysteem maak je oneindig veel driedimensionale figuren en constructies!

Battle Cubes

Versla je tegenstander door de steen-papier-schaar-uitdaging aan te gaan! Kies steen, papier of schaar op je Battle Cube en verberg je keuze door deze af te dekken met het masker van jouw superheld. Vouw dan je Battle Cube binnenstebuiten om hem in aanvalspositie te zetten. Lanceer nu de Battle Cubes om te zien wie de winnaar van de battle zal zijn…

Inclusief Battle Cubes app!

Winnaars Speelgoed van het Jaar in de categorie: 8 & 9 Jaar

BraceletLacing Factory

Met deze complete set maak je op een makkelijke manier de leukste armbandjes! Het speciale apparaat zorgt er voor dat je draden overzichtelijk blijven. Door het patroonwiel te volgen weef je de mooiste patronen in jouw armbandje. Bij de set zit een duidelijke handleiding en op YouTube vind je een uitgebreide tutorial. Laat je creativiteit maar gaan!

LEGO Friends Magische Kermisachtbaan

De LEGO Friends Magische kermisachtbaan (41685) speelset bestaat uit wel 974 delen en biedt vele creatieve speelmogelijkheden. De set bevat een speelgoedachtbaan met schattige konijnenkarretjes, een plek voor actiefoto’s en een slingerattractie voor kinderen zonder hoogtevrees. De grote stoffen tent is het centrum van je kermis. Geef een goochelshow waarin je LEGO Friends minipoppetjes laat verdwijnen. Of verbaas iedereen als vuurspuwende jongleur. En in het donker zie je coole glow-in-the-dark stenen!

Reaxion Xtreme Race

Sensationeel nieuws uit de wereld van Domino-Express: ReaXion met de spectaculaire X-tile en LinX stenen! Deze dominostenen vallen niet alleen om, maar je ontwerpt en bouwt er ook fantastische bouwwerken en stunts mee. Met ReaXion Xtreme Race bouw je met X-tiles, LinX, Loopings en Ziplines twee circuits en racet tegen elkaar. Wie ontwerpt het spectaculairste en snelste circuit? Verbaas iedereen met een spectaculaire race en laat als klap op de vuurpijl een tile langs de Zipline glijden om de keten verderop te laten exploderen!

Winnaars Speelgoed van het Jaar in de categorie: 10 & 11 Jaar

My City Bordspel

My City Bordspel
Ga naar laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt: 16/05/2024 - 04:30

Een nieuw competitief legacy-spel van de bekende auteur Reiner Knizia. In My City draait het om het plaatsen van gebouwen in een stad. Maar dan wel door verschillende generaties heen! Je begint in een gemeenschap in het vroege pre-industriële stadium die zich steeds verder door de industrialisatie ontwikkelt.

MicroMacro – Crime City

MicroMacro: Crime City is een coöperatief detectivespel. Samen lossen jullie listige misdaden op, onderzoeken jullie motieven en gaan jullie op zoek naar bewijsmateriaal om de daders te kunnen veroordelen. Een scherpe blik is minstens even belangrijk als logisch redeneren. Dit is het echte speurwerk!

Winnaars Speelgoed van het Jaar in de categorie: 12 t/m 17 Jaar

Paleo Bordspel

Paleo Bordspel
Ga naar laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt: 16/05/2024 - 04:30

In Paleo is het eten of gegeten worden, iedere dag weer. Spelers proberen als één stam te overleven in een wereld vol gevaren. Ben jij een stoere vrouwelijke krijger, een handige uitvindster of een waakzame verkenner? Werk slim samen, ontdek de omgeving en vergroot je overlevingskansen terwijl jij en je team worden bedreigd door wilde dieren, stormen en andere volksstammen. Een uitdagend coöperatief avontuur in prehistorische tijden, voor 2-4 spelers!

Throw Throw Burrito

Throw Throw Burrito is een grappig partyspel van de makers van Exploding Kittens. Dit familiespel is een combinatie van een kaartspel en trefbal en draait om kaarten verzamelen, punten verdienen en speelgoedburrito’s naar elkaar gooien. Scoor punten door sets van drie dezelfde kaarten te vinden, zoals de Gothic Luiaard of Klef Kuikentje. Maar pas op: sommige setjes starten een Burrito gevecht waarbij je de Burrito’s moet zien te ontwijken!

Winnaars Speelgoed van het Jaar in de categorie: 18 Plus

PLAYMOBIL Volkswagen T1 campingbus

Al decennia is de Volkswagen T1 Campingbus een geliefd icoon. De PLAYMOBIL-versie heeft veel karakteristieke details, zoals de iconografische V-vormige voorkant met rode en witte kleurscheiding en rood VW-logo, een rond dak met afneembare dakdrager en de in tweeën gedeelde voorruit. Het afneembare dakdeel laat het authentiek vormgegeven interieur zien met opklapbare eettafel, neerklapbare achterbank en veel ruimte voor kleine accessoires. Vakantiemodus aan, instappen, wegrijden en genieten van de vrijheid!

20 Second Showdown Actiespel

20 Second Showdown Actiespel
Ga naar laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt: 16/05/2024 - 04:30

2 teams, 400 uitdagingen. Een vliegensvlug spel voor 5 – 20 spelers, dus geen tijd te verliezen! In dit doldwaze partyspel vol belachelijk hilarische uitdagingen probeer je als team zo snel mogelijk opdrachten te vervullen om ervoor te zorgen dat het andere team “geen zand” meer heeft. Het eerste team dat 3 rondes wint, wordt tot 20 Second Showdown-kampioen gekroond!

Mysterium Park

Mysterium Park – Bordspel
Ga naar laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt: 16/05/2024 - 04:30

Een circus met duistere geheimen wacht op jou in Mysterium Park! De directeur verdween jaren geleden en een onderzoek leverde niets op. Sindsdien gebeuren er vreemde dingen in het circus… Bij Mysterium Park draait alles om samenwerken. Het doel: het mysterie van het circus oplossen. Eén speler neemt de rol van de geest op zich. De andere spelers zijn helderzienden die het raadsel moeten zien op te lossen. Lukt het om de aanwijzingen van de Geest te ontcijferen en het mysterie op tijd te ontrafelen?

Winnaars Speelgoed van het Jaar in de categorie: Duurzaam

Marble Racetrax 40 sheets

Marble Racetrax zijn knikkerracebanen van 100% duurzaam geproduceerd karton. De fun van het zelf in elkaar zetten van de racebaan is een belangrijk onderdeel van Marble Racetrax. Met het uitgebreide instructieboek zet je de tracks op de juiste manier op. En als je je baan eenmaal in elkaar hebt gezet, volgt er nog meer pret! Houd de leukste races met je vrienden en familie, net als in het TV-programma Marble Mania!

Wil je nog veel meer duurzaam speelgoed zien, klik op de link

Winnaars Speelgoed van het Jaar in de categorie: Puzzels

Jan van Haasteren Efteling Sprookjesbos 1000 stukjes

Jan van Haasteren puzzels zijn vrolijk, kleurig, en vol verrassingen. In elke puzzel zitten allerlei grappige details en zijn de familieleden van Jan en hijzelf ergens verstopt. In de Efteling Sprookjesbospuzzel gaat de Jan van Haasteren familie een dag op stap in hun favoriete pretpark. Herken jij alle Sprookjesbosbewoners en kun je alle familieleden vinden?

WasGij Original 38 Kaasalarm

Wasgij Original is een origineel puzzelconcept met een unieke twist: puzzel niet de afbeelding op de doos, maar puzzel wat de mensen op de doos zien! Deze puzzels laten je hersens kraken: wat zien de mensen op de afbeelding? Gebruik je fantasie om het raadsel van de kaasmarkt op te lossen door de 1000 stukjes op de goede manier in elkaar te puzzelen. Waar schrikt de dame met de bril zo van?

Tip: kijk eerst goed welke puzzel jij leuk vindt, want WasGij heeft 3 compleet verschillende stijlen. Lees hier meer over welke WasGij puzzel jij wilt kiezen en waar je absoluut op wilt letten

Escape Room The Game: Puzzle Adventures

Dit spel is een kruising tussen een legpuzzel en Escape Room The Game. In de doos zijn zes vakjes. Dit zijn de kamers die ieder een deel van het verhaal en een legpuzzel van de kamer bevatten. Ook vind je in elke kamer spelonderdelen die je nodig hebt om de raadsels op te lossen. Om toegang tot de de volgende kamer te krijgen moet je de vierdelige code vinden. Die voer je met de sleutelstukken in op de ‘Puzzel Decoder’ om het symbool van het volgende vakje te vinden. Pas als je het hele huis door bent gepuzzeld kun je ontsnappen!

Winnaars Speelgoed van het Jaar in de categorie: Kinderspel

Keer op Keer Kids

Keer op Keer Kids Dobbelspel
Ga naar laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt: 16/05/2024 - 04:30

Drukte in de dierentuin! Er zijn vandaag zoveel bezoekers dat de spelers de verzorgers moeten helpen met het voederen van de dieren. Jouw opdracht is om met de dobbelstenen de juiste kleuren te dobbelen. Daarmee kun je de dierenverblijven op je speelvel aankruisen en waardevolle punten scoren. Heb je een dierenverblijf als eerste vol, dan scoor jij de meeste punten. Maak jij de juiste keuzes en haal je extra bonuspunten? Dit leuke dobbel- en puzzelspel gaat nooit vervelen!

Oma’s woeste waslijn

Help jij oma met het ophangen van haar was? Dat lijkt misschien makkelijk, maar soms is er zoveel wind dat dit een hele uitdaging is! Gooi de dobbelsteen en volg de instructies van de weersvoorspelling. En als de wind woest waait… dan zal oma lachend met al het wasgoed de lucht in worden geslingerd. Er is er zelfs een kans dat ze uit haar jurk waait! Lukt het jou om als eerste vier stukken wasgoed aan de lijn te hangen? Dan ben jij de winnaar van dit stormachtige spel!

Winnaars Speelgoed van het Jaar in de categorie: Kennerspel

Everdell

Everdell – bordspel
Ga naar laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt: 16/05/2024 - 04:30

Laat je meevoeren in de wereld van Everdell! Jij bent de leider van een groep boswezens en het is jouw taak om nieuwe gebieden te ontwikkelen en steden te bouwen. Everdell is een dynamisch bouw- en worker placementspel. Het vernieuwende spelmechanisme met kaarten die je met elkaar kunt combineren en het prachtige artwork maken van Everdell een uniek spel wat je steeds opnieuw kunt spelen!

Winnaars Speelgoed van het Jaar in de categorie: Familiespel

Escape Your House

Bij dit Escape Room spel puzzel je niet op tafel, maar verander je je hele huis in een Escape Room. De doos bevat 6 missies van elk 15 minuten, waarin je raadsels moet oplossen en de juiste antwoordkaarten moet vinden om alle sloten te openen. De kaarten mogen hun ruimte niet verlaten, dus je zal goed moeten communiceren! Het doel is om de Meestersleutel te vinden, waarmee je het Super Slot kunt openen en de timer tot stilstand brengen.

Zat er wat leuks tussen? Ja toch zeker! Als jij jouw favoriet gevonden hebt, dan nodigen we je uit om deze te delen met de deelknoppen hieronder. Wie weet wie je met jouw ervaringen inspireert.

Heb je nog niet het perfecte speelgoed gevonden. Geen nood. Lees dan hier verder