SmartMax speelgoed kopen

Heb je het speelgoed van SmartMax al gezien? Het is niet voor niets zo populair. Want het ziet er niet alleen leuk uit, het laat jouw kleine ook op een speelse manier kennismaken met de werking van magneten. De kleurrijke onderdelen klikken als vanzelf aan elkaar en met een beetje kracht maak je ze net zo makkelijk weer los. Het aantrekken en afstoten van de magneten is al een spel op zichzelf en zorgt voor echte aha-momenten bij de jongste kinderen.

Betekent dit dat SmartMax dan niet leuk is voor grotere kinderen. Nee, natuurlijk niet! Voor oudere kinderen is het de uitdaging om de grootste torens en de mooiste constructies te bouwen. Zo helpt spelen met SmartMax bij de ontwikkeling van de fijne motoriek, leren kinderen al spelenderwijs ontdekken en wordt de fantasie gestimuleerd.

SmartMax is in zoveel soorten en maten verkrijgbaar dat het nog lastig wordt om te kiezen. Geen nood, daar helpen we je graag bij, dus bekijk meteen onze ultieme top-10.

Wat is Smartmax speelgoed?

SmartMax is magnetisch speelgoed waarmee kinderen kunnen bouwen en spelen. Het speelgoed heeft de mooiste kleurtjes en jouw kleine heeft al heel snel door welke kleuren ‘elkaar aantrekken’ en welke kleuren elkaar ‘afstoten’. Het speelgoed van SmartMax bestaat uit grote bouwonderdelen en magneten, zodat je niet bang hoeft te zijn dat je kids de onderdelen in hun mond kunnen stoppen.

Er zijn grotere bouwonderdelen beschikbaar die ook sterkere magneten hebben. Daardoor blijft het ook voor oudere kinderen leuk omdat ze grotere bouwwerken kunnen maken.

Waarom is Smartmax speelgoed goed voor jouw kleine?

We zetten de voordelen even op een rijtje:

 • Smartmax speelgoed is hartstikke leuk om te bouwen samen met vriendjes en vriendinnetjes;
 • Door de magneetjes gaan jouw kids logisch nadenken. Wat klikt wel en wat niet?;
 • Het stimuleert de hand- en oogcoördinatie;
 • Kinderen gaan kleuren, cijfers en vormen herkennen, die zijn er maar genoeg in SmartMax speelgoed;
 • Zeker als je meerdere dozen SmartMax hebt kun je je fantasie in de vrije loop laten en kun je bouwen wat je maar wilt.

Is SmartMax speelgoed veilig?

Zeker wel. Alle stukken van SmartMax speelgoed zijn groter dan 3 cm. We willen niet beweren dat je dat niet in je mond kunt steken, maar als je et doet, dan stik je er in ieder geval niet in.

Verder maakt SmartMax alleen gebruik van hoogwaardige materialen en zijn de verschillende onderdelen superstevig. Het is duurzaam speelgoed en het gaan jarenlang mee. Jouw kleine zal een harde dobber hebben aan het speelgoed slopen, want dat kan eigenlijk niet. De staven en ballen zijn namelijk dubbel verlijmd en ultrasoon gelast. Krijg je gewoon niet kapot. Daarom is SmartMax speelgoed ook al geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar.

1. SmartMax Tractor Set

SmartMax Tractor Set
Ga naar laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt: 21/05/2024 - 04:41

Dolle pret voor de allerkleinsten met deze tractor en aanhangwagen van SmartMax. Speelplezier gegarandeerd samen met de traktor, de boer en de paardjes! En je kunt het zo gek maken als je zelf wilt, want alle onderdelen kan je met elkaar verbinden. Alle onderdeeltjes klikken heel eenvoudig in elkaar dankzij de magnetische staafjes en metalen balletjes.

Deze bouwset voor de allerkleinsten bevat 22 onderdelen:

 • magnetische staafjes
 • metalen balletjes
 • 2 paarden in 2 delen,
 • 1 aanhangwagen in 2 delen
 • hekjes.

Mixen en matchen maar.


2. SmartMax Magneten staven Start Try Me+

Deze basis-doos van SmartMax is een ideale magnetische bouwset en bevat 30 grote elementen (waaronder gebogen staven) en een uitgebreid boekje met voorbeelden en tips. Alsof dit nog niet gek genoeg is: alle onderdelen kunnen worden gecombineerd met de bestaande SmartMax-sets.

Bouwen maar met de staven en metalen ballen Zo kom je tot een eindeloze reeks mogelijkheden!


3. SmartMax Click & Roll

Smart Max – Click and Roll
Ga naar laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt: 21/05/2024 - 04:41

Een speeltuin van buizen voor iedereen die van ballenbanen houdt. Bouw de gekste constructies en laat de ballen maar rollen. Alle onderdelen kunnen worden gecombineerd met de bestaande SmartMax-sets. Met de staven, buizen en metalen ballen, kom je tot een eindeloze reeks mogelijkheden!


4. SmartMax Basic Stunt

Stunten is toch het leukste wat er is? Met deze doos heb je een ideale magnetische bouwset met meerdere grote elementen zoals een springschans, die ook als brug gebruikt kan worden. Verder zit er materiaal bij waarmee 2 auto’s gemaakt kunnen worden. Inclusief een uitgebreid boekje met voorbeelden en tips.

Heb je nog andere SmartMax dozen? Alle onderdelen kunnen worden gecombineerd dus de mogelijkheden zijn oneindig groot. Bouwen maar!


5. SmartMax Auto Sterke Voertuigen Mix

SmartMax Auto – Power vehicles mix
Ga naar laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt: 21/05/2024 - 04:41

Met deze uitgebreide set kan je een heel wagenpark samenstellen! Maak een graafmachine, een bulldozer, een wagen met ladder, een heftruck, een sleepwagen, een takelwagen, een pick-up of een laadwagen! De cabines, graafarmen, wielen en andere opzetstukken kunnen makkelijk op de magnetische staven worden vastgeklikt. Alle onderdelen kunnen worden gecombineerd met alle bestaande SmartMax-sets.


6. SmartMax Dieren – My First Animal Train

My First Animal Train van SmartMax is een uitgebreide magneet kit voor je kleine ontdekkingsreizigers. De set bestaat uit 22 delen, waaronder een locomotief met een treinbestuurder.

Inhoud:

 • 4 grote bars
 • 2 staven medium
 • 3 metalen ballen
 • 1 treinbestuurder
 • 1 leeuw
 • 2 groene locomotief delen
 • 2 delen van een blauwe gesloten wagons
 • 1 olifant
 • 2 rode delen van een open wagens
 • 2 gele delen van een open wagens

7. SmartMax Mega Ball Run Knikkerbaan

SmartMax Mega Ball Run – Knikkerbaan
Ga naar laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt: 21/05/2024 - 04:34

Marblemania, maar dat gewoon bij je thuis. Bouw de ultieme ballenbaan met 74 onderdelen! Of maak andere gekke machines en laat de ballen rollen. Deze magnetische constructieset bevat niet alleen speciale onderdelen zoals buizen, maar ook speciale X-vormige staven met 4 magnetische uiteinden. Alle onderdelen kunnen worden gecombineerd met alle bestaande SmartMax-sets. Laat de knikkers maar rollen.


8. SmartMax Start XL – Basic basis doos magnetische bouwset

Deze basis-doos is een ideale magnetische bouwset en bevat 42 grote elementen en een uitgebreid boekje met voorbeelden en tips. Hoe meer onderdelen je kleine heeft, hoe meer de fantasie geprikkeld wordt en hoe meer en hoe groter gebouwd kan worden. Gewoon door de onderdelen aan elkaar te klikken en weer dooooorrrrr.


9. SmartMax My First Safari Animals

SmartMax My First Safari Animals
Ga naar laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt: 10/05/2024 - 04:37

Ontdek alle dieren die je op safari tegenkomt met deze vrolijke speelset. Combineer de juiste delen van de dieren met behulp van de staven of maak je eigen maffe creaties. De Krokofant of de Leeuwodil. De set is gemaakt van zacht kunststof en bevat 18 onderdelen om de leukste dieren mee te creëren. Spelen met de set stimuleert de ontwikkeling van creativiteit en laat jouw kleine kennismaken met magnetisme.


10. SmartMax My First Totem Set

SmartMax – My First Totem
Ga naar laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt: 21/05/2024 - 04:34

Bouw je eigen totem maar let goed op alle details. De SMARTMAX totem is niet alleen superleuk magnetisch speelgoed bestaande uit 8 blokken met verschillende vormen, geluiden en structuren maar bevat ook 24 opdrachten met de meest diverse totem-constructies.


Veelgestelde vragen over SmartMax speelgoed

#1 Wat is er zo bijzonder aan SmartMax speelgoed?

SmartMax speelgoed is zo bijzonder omdat het een aantal positieve zaken combineert.

 1. Je kunt leuk bouwen met SmartMax speelgoed.
 2. Het werkt met magneten, dus je kids leren er nog van ook.
 3. SmartMax speelgoed heeft de mooiste kleurtjes, dus kleuren herkennen leer je ook.
 4. Als je meerdere pakketten bij elkaar voegt kun je helemaal bouwen tot je een ons weegt.
 5. De speeltjes zijn allemaal groter dan 3 cm. Dus stopt jouw kleine iets in de mond dan kunnen ze er niet in stikken.

#2 Is SmartMax speelgoed alleen voor kleine kinderen?

Nee hoor, er zijn echt wel SmartMax-dozen die speciaal voor de allerkleinsten zijn. Maar je kunt ook complexere bouwdozen kopen en die zijn voor de oudere kinderen.

Kijk dus even goed welke SmartMax je kiest. Maar zeker als je meerdere dozen hebt, dan kan er van alles gecombineerd worden en kunnen de speeltjes voor de allerkleinsten als decoratie dienen bij je echt mooie bouwwerk.

#3 Waar verkopen ze SmartMax speelgoed?

Ieder zichzelf respecterende speelgoedwinkel zou SmartMax in het assortiment moeten hebben. Maar als dat niet zo is, dan is bol.com jouw vriend die altijd voldoende keuze heeft.

En? Mooi speelgoed gevonden? Dit is trouwens nog lang niet alles van wat SmartMax te bieden heeft. Dus als jouw perfecte set er nog niet tussen zit, kun je op je gemak nog verder zoeken.

Wil je iets heel anders dan het magnetische speelgoed. Speel je liever met lego en wil je lego kopen?