Speelgoed voor volwassenen

Speelgoed voor volwassenen. Daar krijg je meteen beeld bij of niet. Nou, dat soort speelgoed bedoelen we dus niet. We bedoelen echt speelgoed. Speelgoed dat in principe leuk is voor kinderen, maar wat voor volwassenen nog passender is. Om de prijs (die is meestal hoger) en om de moeilijkheid (dat is vaak niet te doen voor kinderen).

Maar zeg nou zelf, omdat we een volwassen leeftijd bereikt hebben, zouden we dan niet meer mogen spelen? Ik denk dat dat grote onzin is.

Bekijk dus onze ultieme top-10 voor speelgoed voor volwassenen.

Wat is speelgoed voor volwassenen?

Speelgoed is speelgoed, maar speelgoed voor volwassenen heeft iets extra’s. Het is vaak ingewikkelder of moeilijker om er iets leuks mee te doen en helaas helaas, de prijs is vaak ook hoger dan ‘normaal’ speelgoed. Maar dan heb je ook wat.

Ga je iets maken, zoals bijvoorbeeld een Diamond Painting. Iets bouwen met Lego? Of ga je schilderen? Wat je ook doet, het eindresultaat mag gezien worden. Ik zet het dus ook in mijn kamer neer (of ik hang het op). En dat was vroeger wel anders met mijn knutselwerkjes. Mijn bouwwerken van Lego waren nu niet echt pronkstukken (vroeger dus hè). Maar nu, het mag gezien worden hoor.

Waarom is speelgoed voor volwassenen goed voor je?

Die is makkelijk. Spelen is voor iedereen goed en vooral voor volwassenen. Want:

  • je wordt er rustig van
  • het is gewoon leuk
  • het resultaat mag vaak gezien worden
  • je doet eens iets heel anders dan al die dingen die je normaal moet

1. Speelgoed voor volwassenen – Monopoly Valsspelers Editie – Bordspel

Monoply ik vond het altijd zo leuk om te spelen. Straten kopen, huizen bouwen en natuurlijk het liefst zo snel mogelijk een hotel. En dan alle andere spelers hartstikke blut spelen.

De Monopoly Valsspelers Editie voegt daar nog een extra dimensie aan toe. Dat je ook vals mag spelen. Per ongeluk geld uit de bank pakken bijvoorbeeld. Of met de verkeerde pion naar voren gaan. Kan je zomaar gebeuren dat je je ‘vergist’. En als de anderen dan niet in de gaten hebben win je iets. Hebben ze je wel in de gaten? Dan niet.

En ondertussen natuurlijk nog steeds straten kopen, huizen bouwen en hotels zetten. Niet vergeten!


2. LEGO Creator Expert Bonsaiboompje – 10281 – Botanical Collection

Zoals ik al zei, ik was vroeger een echte Lego-fan. Totdat ik er te oud voor werd. En dat laatste is tegenwoordig verleden tijd. Want eigenlijk ben je nooit meer te oud voor Lego. Er zijn zulke mooie bouwdozen voor volwassenen. Dit is er een. Een plaatje toch om in huis te zetten (als het eenmaal gebouwd is natuurlijk).


3. Diamond Painting Vogels Rubye® – 40x50cm

Als ik ergens rustig van word, is het wel Diamond Paintings. Een canvas om op te werken, mijn pen om de ‘diamantjes’ te pakken en een hoop kleuren die op precies de juiste plek moeten komen. Als je dat doet, is het eindresultaat hoe dan ook mooi. En heb je je toch een paar uur helemaal zen gevoeld.


4. Rummikub The Original Travel – Reisspel – Gezelschapsspel

O, ik ben altijd zo gemeen met Rummikub. Ik ben zo’n irritante die altijd de stenen vasthoudt. Zo lang mogelijk. En dan leg ik in 1x alles uit. Zeker als ik al zie waar ik bij anderen aan kan leggen. En doordat ik mijn stenen vasthoud, geef ik anderen minder kans om aan te leggen.

Wat voor mij dan weer lastig is is dat ik steeds op moet letten wat ik waar aan kan leggen en wat ik kan doen. Want als ik fout zit heb ik alles weggelegd en kan ik niet uit. Dus dat is steeds weer dat dunne koord waar ik over dans.

Heerlijk vind ik het, potje Rummikub spelen en natuurlijk het liefst met volwassenen. Want kinderen wil je mijn tactiek niet aandoen.


5. LEGO Technic PEUGEOT 9X8 24H Le Mans Hybrid Hypercar Auto – 42156

In ons overzicht van speelgoed voor volwassenen mag deze natuurlijk niet ontbreken. Een mooie auto die papa kan bouwen. Voor zijn verzameling.


6. Wisely – Luxe Schaakspel – Schaakset XL – Hout – Inklapbaar – 38cm bij 38cm

Ik kan goed schaken maar ik ben vaak te enthousiast. Zie ik een bepaalde zet en ben ik helaas vergeten dat dat stuk op die plek stond om iets te beschermen.

Kortom: ik ben er niet heel goed in, maar ik vind het wel heel erg leuk om te doen. Daarom mag een schaakspel zeker niet ontbreken en zeker niet zo’n mooi schaakspel als deze. Staat toch ook prachtig op een tafeltje.


7. Schipper Schilderen op Nummer – Parijs Nostalgie – Hobbypakket

Tegenwoordig zie je het minder maar toen ik jong was heb ik heel veel geschilderd op nummer. En al die schilderijtjes hingen natuurlijk in mijn kamer.


8. Tedroka®K911-Drone met 4K camera-Voor Volwassenen

O, deze is leuk. Tegenwoordig hoor je overal over drones en waarom zou jij er geen hebben. Let wel even op waar je mag vliegen en waar niet.


9. Diamond Painting Tijger – 30x30cm- Rubye®

Vooruit, nog een diamond painting, gewoon omdat hij zo mooi is.


10. Funko Pop! Queen Freddie Mercury Wembley 1986 – #96

Freddy Mercury, wie kent hem niet. Ik was fan en ik kon het niet geloven toen hij overleed (ja zo oud ben ik al). En wat een mooie treffende pop is dit zeg.


Toch liever speelgoed voor kinderen kopen? Kijk dan naar onze top-10 van SmartMax speelgoed

Verkrijgbaar bij

bol.com
top1toys.nl
Laatst bijgewerkt: 18/04/2024 - 04:51

Verkrijgbaar bij

bol.com
top1toys.nl
Laatst bijgewerkt: 18/04/2024 - 04:51