Sinterklaas cadeau ideeën (origineel sinterklaascadeau top-5)

Als je echt uit wilt pakken met een sinterklaas cadeau dan wil je dat de ontvanger roept ‘you are kidding me not!’. Dat het zo’n origineel sinterklaascadeau is dat iedereen steil achteroverslaat. Ik heb een paar sinterklaas cadeau ideeën voor je die gedurfd zijn, maar die ook zo goed zijn dat je er echt de blits mee kunt maken. En ik deel er eentje die ik ook al in een andere lijst hebt gedeeld, maar hij is zo origineel dat dat voor mij helemaal passend is.

Ga er even lekker voor zitten en check onze top-5.


1. Acupressuur mat, oftewel een spijkermat: Sinterklaas cadeau ideeën tip 1

Nou, de ontvanger van dit cadeau gaat naar je kijken of je een gaatje in je hoofd hebt. En vragen wat dit in hemelsnaam is. Het is… een spijkermat. En ik kan uit eigen ervaring zeggen dat het heer-lijk is. Niet direct, maar als je eenmaal ligt dan is het zo ontspannend.

Ik ga iedere avond een kwartier op de mat en het hoofdkussen liggen en ik zeg eerlijk -> de eerste paar seconden zijn niet fijn. Dan kreun ik echt en doet het pijn. Maar dan gaat je lichaam aan de slag en voel je je rug en je hoofd warm worden en trekt de pijn weg (belangrijk: je wilt wel stil blijven liggen en NIET schuiven). Het is zo ontspannend dat ik regelmatig in slaap val op de mat. En dat maakt het eind van de sessie ook weer vervelender, want van de mat af gaan is ook even heel pijnlijk.

Daarna ruim ik de mat op en draai ik me om en val als een blok in slaap. Echt, ik slaap zo goed sinds ik de mat gebruik. Dus gun jij jouw sinterklaas-slachtoffer dat ook, denk dan eens aan deze spijkermat. Een terechte nummer 1 in de sinterklaas cadeau ideeën tips.

Wat zegt de leverancier:
De mat is ontworpen om veel drukpunten tegelijkertijd te stimuleren. Op de mat zelf zitten 230 spijkerpads, elk met wel 27 acupressure drukpunten. Met een formaat van 40 cm bij 66 cm is de mat groot genoeg voor de gehele rug. Op het bijgeleverde kussen zitten 73 van dezelfde spijkerpads. Samen hebben de mat en het kussen maar liefst 7.371 drukpunten.


2. Cadeaupakket Pathé Thuis, tip 2

Ja, we hebben tegenwoordig een hoop streamingsdiensten en je hoeft eigenlijk niet meer naar de bioscoop om een film te kijken. En toch blijft het altijd weer een ervaring om het wel te doen. Om naar de film te gaan. Lekkers snacks erbij, goeie stoel en helemaal meeleven met de film.

Die ervaring kun je nu ook thuis een beetje nabootsen met dit Pathé Thuis-pakket. Wat krijg je allemaal:

 • 1x Pathe Thuis Filmkaart; 1HD film t.w.v. € 5,99
 • 1x M&M’s 35 gram
 • 1x Doritos Bits 30 gram
 • 1x Skittels 45 gram
 • 2x Pop Rocks 7 gram
 • 1x Bifi 22,5 gram

En wat zo leuk is, dit pakket kan door de brievenbus.

Goed om te weten: dit is slechts 1 van de opties voor filmboxen, er zijn er nog veel meer die allemaal net iets anders bieden. Dus is dit wel de richting die je zoekt, maar nog niet helemaal perfect? Kijk dan even verder op de website.


3. Bonsai starterset, origineel sinterklaascadeau tip 3

Groen is in en dan kun je natuurlijk met een simpel plantje komen of die standaard bos bloemen. Maar wat vind je van een Bonsai starterset? Ga je zelf een Bonsai-boompje kweken. Met 100% tevredenheidsgarantie. Want ik zie wat reviews van mensen bij wie het niet gelukt is en die nu balen, maar hebben die de leverancier daarover aangesproken?

Ik vind ‘m leuk en er zit een compleet e-book bij en een stappenplan en je wordt aan de hand genomen om ook werkelijk een Bonsai-boompje op te gaan kweken. Wat krijg je bij de set:

 • 5x Soorten premium zaden
 • Kokos grond tabletten
 • Pootzakjes
 • Naambordjes
 • Potlood
 • Vliegjesvanger
 • Bonsai schaar

4. Deer Jimmy’s DIY Barrel Chips – tip 4

Deze heb ik ook al gedeeld in mijn blog over sinterklaascadeaus man maar hij is zo goed dat hij gewoon in 2 blogs terug mag komen. Wat is er zo leuk aan dit origineel sinterklaascadeau? De ontvanger hoeft alleen maar een fles goedkope alcohol te kopen, houtsnippers van Jimmy’s erbij en dan wachten. En wachten. En na 4 weken heb je de lekkerste whiskey die je ooit gedronken hebt. Helaas, dat kan ik niet beloven, want smaken verschillen. Maar de reviews liegen er niet om. Mensen zijn laaiend enthousiast over hoe lekker de zelfgebrouwen whiskey wordt. Dus dit kan een knaller van een cadeau zijn.


5. Magic Eye 3D-boek Sinterklaas cadeau ideeën tip 5

Magic Eye 3D-boek
Ga naar laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt: 18/04/2024 - 04:03

Je hebt boeken met plaatjes en je hebt boeken met plaatjes. De 3D-boeken van Magic Eye zijn hierin heel speciaal. Want het is even oefenen maar als eenmaal 3D ziet in de platen, dan wordt het magisch. En weet je wat zo leuk is? Als je het eenmaal kunt is het heel ontspannend voor je ogen. Dus dit is én een cadeau om te relaxen én ik vind de 3D-platen persoonlijk mooier dan de leukste serie op tv.

Het is ook heel grappig, als je zo’n boek in je handen hebt wil iedereen meteen kijken. En proberen en checken of zij 3D kunnen zien.

Ik heb een video opgenomen over hoe je 3D-afbeeldingen kunt gaan zien:


Veelgestelde vragen voor ideeën voor een origineel sinterklaas cadeau

#1 Wanneer heb je een origineel sinterklaas cadeau?

Wanneer is een Sinterklaas cadeau origineel? Daarvoor moet je cadeau aan een paar voorwaarden voldoen:

 1. De ontvanger moet echt blij zijn met het cadeau.
 2. Terwijl ze niet wisten dat ze dit cadeau wilden totdat ze zagen wat het cadeau is.
 3. Of dat ze het cadeau wel degelijk al kenden, maar niet in deze vorm. Dat het nog leuker en mooier is dan ze verwacht hadden.
 4. Eigenlijk zou je ook willen dat de andere aanwezigen direct jaloers zijn dat zij dit cadeau niet gekregen hebben.
 5. Je moet direct met het cadeau aan de slag willen.

Als je met zo'n cadeau op de proppen komt dan ben jij the bomb.

#2 Moet een cadeau altijd een zelfbedacht en origineel zijn?

Oeps, daar moet je mee uitkijken. Ik kan erg teleurgesteld zijn als ik een lijstje opgesteld heb met dingen die ik graag wil en dat mijn vriend dan denkt 'dat doe ik in ieder geval niet, want dat is niet origineel'. En dat ie dan zelf iets bedenkt waar ik van denk 'wat moet ik daar mee?'

Het kan juist ook heel attent zijn als je precies koopt wat iemand vraagt. Want dat vraagt die persoon niet voor niks, dat is wat hij/zij wil hebben. Dus maak het jezelf niet te moeilijk door per se iets te willen geven wat de ander nooit zou verwachten. Het heeft namelijk een reden waarom de ander het nooit verwacht (hint: omdat ze dat cadeau helemaal niet willen).

Pas op dat je iets geeft dat jij leuk vindt en dat je niet genoeg kijkt naar wat de ontvanger leuk vindt. En nee, daarmee is het antwoord gegeven: een cadeau hoeft niet altijd zelfbedacht en origineel te zijn.

#3 Wat moet je altijd doen als je eigen sinterklaascadeau ideeën uitvoert omdat je een origineel cadeau wilt geven?

Bewaar het bonnetje! Zeg het erbij dat je de bon nog hebt. Jij kunt jouw cadeau een topcadeau vinden, maar uiteindelijk beslist de ontvanger. Altijd! Als hij/zij het niet leuk vindt, accepteer dat. Willen ze het cadeau aan iemand anders geven die het wel leuk vindt. Prima! En willen ze het ruilen voor iets wat ze zelf echt willen hebben, dan is dat ook oké. Het gaat uiteindelijk om het gebaar en de gezelligheid toch.


Heb je het leukste sinterklaascadeau gevonden of moet je toch nog even verder zoeken? Geen probleem als je nog verder wilt zoeken. Wat denk je bijvoorbeeld van sinterklaascadeaus tot 10 euro.