Schoencadeautjes – onze leukste top-5 voor jong en oud

Het is al zo’n uitdaging om cadeautjes te vinden voor pakjesavond, maar je mag de schoencadeautjes ook zeker niet vergeten. En het is een beetje raar als alleen de kinderen een schoencadeautje krijgen toch? Dus papa en mama mogen ook iets krijgen. Maar wat dan?

We zijn er eens goed voor gaan zitten en we hebben onze top-5 samengesteld. We hopen natuurlijk dat je meteen een winnaar er tussen ziet, maar mocht dat niet zo zijn, dan denken we je toch in ieder geval de juiste richting opgestuurd te hebben. Lees dus snel verder.

Dayshake Nep Spin in doos
Ga naar laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt: 24/06/2024 - 04:02

Portemonnee
Ga naar laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt: 24/06/2024 - 04:02


Toren van Pisa Original – Actiespel
Ga naar laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt: 24/06/2024 - 04:02


1. Nep-spin in een doosje: Schoencadeautjes tip 1

Dayshake Nep Spin in doos
Ga naar laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt: 24/06/2024 - 04:02

Het is nog niet zo lang geleden dat ik iets zwarts op de grond zag liggen. En daar hou ik niet van, als er vuil op de grond ligt dan wil ik dat opruimen. Ik pakte het en… het bewoog. Het was een spin die zijn poten ingetrokken had. Ik heb werkelijk alles aan elkaar gegild. Dat vind ik zo intens vies. Die kriebelende pootjes, en gewoon het feit dat het EEN SPIN is.

Dit is dus het perfecte schoencadeautje om je gezin, je collega’s en je vrienden totaal over de zeik te krijgen. Zeker als ze zo bang zijn voor spinnen als bijvoorbeeld ik ben. Succes gegarandeerd als je deze spin waar dan ook in de kamer neerzet.

Ik vind ‘m leuk en daarom is dit tip 1.


2. Portemonneetje, tip 2

Portemonnee
Ga naar laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt: 24/06/2024 - 04:02

Sleep jij altijd een hoop zooi met je mee of valt het mee? Ik niet, wat pasjes, wat biljetten en wat muntgeld. En dan is zo’n klein portemonneetje perfect. Om te hebben en als schoencadeautje te geven. Verkrijgbaar in verschillende kleuren en uitvoeringen.


3. 2×2 Speed Cube, schoencadeautje tip 3

Ken je ‘m nog, de Rubiks Cube? Vroeger was ie alleen verkrijgbaar in 3×3, maar nu zijn er nog veel meer vormen mogelijk. Waaronder de 2×2. Zou die een stuk makkelijker zijn? Ja en nee. Ja, je hebt veel minder mogelijkheden om te draaien. En nee, het valt alsnog niet mee om de boel weer ‘even’ goed te zetten.

Het goede nieuws is wel dat je veel minder trucjes nodig hebt om de blokjes op de juiste plaats te krijgen. Voor de 3×3 heb ik een heel boekwerk liggen voor hoe je de verschillende lagen kloppend kunt krijgen. En dan als laatste natuurlijk dat het geheel klopt. Voor de 2×2 heb je minder algoritmes nodig, maar ik wens je alsnog succes. Veel speelplezier gewenst met dit schoencadeautje, maar ik ben ervan overtuigd dat het gaat lukken.


4. Toren van Pisa– tip 4

Toren van Pisa Original – Actiespel
Ga naar laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt: 24/06/2024 - 04:02

Lachen gieren brullen is dit spel. Speel het met familie of vrienden en gooi met de dobbelsteen om te bepalen op welke laag een poppetje op de toren moet worden gezet. Zet je ‘m niet helemaal jofel en valt er een poppetje (of een heleboel poppetjes) af dan zijn die voor jou. Degene die als eerste al zijn poppetjes op de toren heeft gezet wint. 


5. Victorinox Huntsman Zwitsers Zakmes – tip 5

Superhandig en past prachtig in iemands schoen: dit Zwitsers zakmes.

Dit zakmes van 91 mm heeft de volgende 15 functies:

 1. Groot lemmet
 2. Klein lemmet
 3. Schaar
 4. Multifunctionele haak
 5. Houtzaag
 6. Kurkentrekker
 7. Blikopener met kleine schroevendraaier
 8. Flesopener met schroevendraaier
 9. Draadstripper
 10. Steekboornaaipriem
 11. Sleutelring
 12. Pincet
 13. Tandenstoker

En functie 14 en 15 zijn dan de schroevendraaiers die aan een ander tooltje vast zitten.

De enige nadelen die ik kan vinden aan dit mes is dat sommige mensen zeggen dat de tooltjes wel erg strak in het hulsje zitten en dat ze zich soms snijden met het proberen een onderdeel eruit te halen. En er zijn mensen die vinden dat de mesjes te scherp zijn. Het is aan jou of je dat een voordeel of een nadeel vindt.


Veelgestelde vragen over schoencadeautjes

#1 Wat is een schoencadeautje, wanneer mag iets een schoencadeautje genoemd worden?

Een schoencadeautje is meestal klein en idealiter past het cadeautje in een schoen. Maar het hoeft niet per se. Toch zijn er wel grenzen aan wat nog een schoencadeautje genoemd mag worden.

De tijd in aanloop naar pakjesavond is een opwarmertje. Een paar kleine cadeautjes die alvast sfeerverhogend zijn. En dan mag het best zijn dat het cadeautje noodgedwongen onder een schoen moet, omdat het gewoon niet in de schoen past. Maar een complete trapauto als schoencadeau of een poppenhuis of een groot spel, dat is niet de bedoeling. Bewaar die grote cadeaus voor pakjesavond.

Denk klein, denk fijn, denk nu al heel leuk en als het dan ook nog eens formaat schoen heeft dan is het helemaal perfect.

#2 Wat mag een schoencadeautje kosten?

Het is nog niet zo lang geleden dat we zeiden dat een schoencadeautje onder de 5 euro of max 10 euro moest blijven. Maar dat is tegenwoordig bijna niet meer haalbaar, de prijzen zijn zo gestegen. Of je moet gaan denken aan chocoladeletters of snoepzakken. Dan red je het nog onder de 5 euro. Maar een echt cadeau wordt moeilijk.

En feitelijk is het bedrag aan jou. Wil jij iets moois geven dan mag het best iets duurder zijn toch? Wat ik wel als tip wil geven: zorg dat er wel een duidelijk onderscheid is tussen de cadeautjes die je krijgt op pakjesavond en de schoencadeautjes. De laatste mogen een stuk kleiner en goedkoper zijn en pakjesavond is echt op uit te pakken (pun intended :-))

#3 Hoe vaak mogen kinderen hun schoentje zetten?

In feite mogen kinderen ieder avond hun schoentje zetten, vanaf het moment dat de Sint weer in ons land is totdat ie weer vertrekt. Maar dat betekent nog niet dat je er iedere avond wat in moet doen. Dat zou te zot worden toch, dan heb je misschien wel 15 schoencadeautjes nodig. En dat keer het aantal mensen in huis.

Je kunt natuurlijk ook tegen je kinderen vertellen dat het onmogelijk is dat de Sint iedere avond bij alle kindertjes een pakje in de schoen doet. Dat is een logistieke nachtmerrie, hoeveel pieten je ook hebt. Hele goede reden waarom er soms wel, maar vaak geen cadeautje in de schoen zit.

Zelf zou ik zeggen, maximaal 3 keer een schoencadeautje en dan op naar pakjesavond!

#4 Waarom steek je een wortel in je schoen?

Duhuh, voor het paard van Sinterklaas natuurlijk. Amerigo moet keihard werken om al die schoencadeautjes te bezorgen en die lust wel wat. Een appeltje is ook goed trouwens. Een suikerklontje liever niet. Als alle kinderen suikerklontjes in hun schoen zouden doen, wordt Amerigo veel te dik en dan zakt ie door het dak. Vinden papa en mama niet leuk en de andere kinderen ook niet trouwens. Want als Amerigo door het dak gezakt is kan ie geen cadeautjes meer bezorgen.

Dus denk gezond, appeltje, worteltje. Dat soort dingen.


Heb je het leukste sinterklaascadeau gevonden of moet je toch nog even verder zoeken? Geen probleem als je nog verder wilt zoeken. Wat denk je bijvoorbeeld van sinterklaascadeaus tot 5 euro.