Educatief speelgoed

Spelen en leren tegelijk. Het kan met educatief speelgoed. Jij blij en jouw kleintje ook blij. En er is zulk leuk spul te krijgen. Vroeger, toen ik nog klein was hadden we Dokter Bibber en vergeet ook vooral de Loco niet. Ik vond het geweldig om te doen. Ik was niet zo van de poppen en de autootjes. Nee, ik wilde bouwen en ontdekken en resultaat.

Er is echter zoveel te krijgen op dit gebied dat ik me voor kan stellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Hulp is onderweg, we hebben met veel plezier een lijst opgesteld van onze favorieten.

1. Puzzelkubus

Deze is zo leuk. Ik heb zelf altijd een Rubiks Kubus gehad en ik heb zelfs nog een handleiding liggen hoe je de kubus weer goed kunt krijgen. Een hele klus, maar dan is ie weer goed. En nee, dan heb ik NIET stiekem een blokje losgetrokken zodat ik alles los kan trekken en goed kan zetten.

Bij het ontwerp van deze speed cube is overal aan gedacht en hij is dan ook een van de betere cubes die nu gemaakt wordt. Er zijn namelijk holtes aangebracht waar de verschillende blokjes elkaar raken, dit zorgt ervoor dat de blokjes niet aan elkaar blijven plakken en dan er minder oppervlaktewrijving is.

De oppervlakte van de kubus is juist wel verruwd waardoor je goed grip hebt op de kubus en hij fijn aanvoelt. De kubus is stickerloos en krasbestendig ontworpen waardoor hij langer meegaat.

En voor papa en mama die meteen kunnen laten zien hoe goed ze zijn: er wordt ook een beknopte handleiding meegeleverd bij de kubus waarin kort uitgelegd wordt hoe de kubus op te lossen is.

Alle voordelen op een rijtje:

 • Plakt niet en weinig wrijving
 • Er kan geen blokje uitspringen
 • Hoge foutcorrectie in uitlijning
 • Verstelbaar in stroefheid
 • Stabiel en stevig ontwerp
 • Ruw en krasbestendig oppervlakte
 • Beknopte handleiding

2. Electro Wonderpen Mini Boerderij

Electro Wonderpen Mini Boerderij
Ga naar laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt: 21/05/2024 - 04:52

Electro biedt al tientallen jaren veel speel- en leerplezier door middel van educatieve thema’s in combinatie met slimme elektronica. In deze versie is het een leuke manier om te leren over boerderijdieren, groenten, babydieren, kleuren en nog veel meer!

3. Allerion Dino Graaf Kit Educatief Speelgoed

Dino’s, de natuur en archeologie in één speelset. Gebruik de beitels en borstels om de harde eieren open te maken en de dino’s te vinden! Stimuleert dus de motorieke vaardigheden en het probleemoplossend vermogen van je kind.

Ga direct aan de slag! De uitgebreide handleiding (in NL, EN, FR en DU) legt duidelijk uit hoe je het meeste plezier uit deze set dino eieren haalt. Het duurt ongeveer 20-30 minuten voordat een dino volledig uit een ei is gehaald, de hele set staat dus garant voor uren speelplezier. Ook erg leuk om samen met vriendjes of broertjes en zusjes te ontdekken, er zijn meer dan genoeg attributen aanwezig.

Let op: Omdat de eieren in kleine stukjes worden verbrokkeld, is hier inslikgevaar. Daarom wordt geadviseerd een minimum leeftijd van 3 jaar aan te houden. De beiteltjes zijn scherp genoeg om de klei te verwijderen, maar hebben een laag risico op verwondingen. Desondanks is het aan te raden toezicht te houden op de spelende kinderen!

Inhoud van de set:

 • 12 verschillende eieren met 12 verschillende plastic dino’s
 • 24 informatiekaartjes
 • 12 borsteltjes en beiteltjes
 • Uitgebreide handleiding (NL, EN, FR & DU)
 • Luxe geschenkverpakking

4. VTech Magibook Frozen

Boek met 32 geïllustreerde bladzijden die je laten kennismaken met de seizoenen, bloemen, planten, voorwerpen, etenswaren, sterrenbeelden en nog meer! De vriendelijke vertelstem, de vrolijke stemmen van Anna en Olaf, geluiden en muziek begeleiden je tijdens de activiteiten.

Eigenschappen:

 • Ga op avontuur met je favoriete Frozen karakters!
 • Boek met mooie, geïllustreerde bladzijden die je kennis laten maken met de 4 seizoenen, bloemen, planten, voorwerpen, etenswaren, sterrenbeelden en nog meer!
 • Inclusief vrolijke 3D animaties bij gebruik met de MagiBook 3D.
 • De vriendelijke vertelstem, de stemmen van Anna en Olaf én de geluiden en muziek begeleiden je tijdens meer dan 20 activiteiten.

5. Bing maxi memory spel

Memory is bij iedereen bekend en kinderen zijn er helemaal dol op. Voor dit memospel zijn afbeeldingen gebruikt van Bing en zijn vriendjes en dat maakt het voor kinderen heel herkenbaar en extra leuk. Ga op zoek naar Sula, Coco, Panda of andere bekende figuren uit de wereld van Bing. Dit memoryspel bevat 24 extra grote kaartjes van zeer stevig karton. Voor kleinere kinderen is het verstandig eerst met een beperkt aantal kaartjes te beginnen.

6. Loco Mini Basisdoos

Basisdoos Loco Mini. Met deze doos worden de opdrachtjes in de boekjes gemaakt. De basisdoos past bij alle Loco Mini boekjes. Kinderen hebben er dus lang plezier van. Met de handige afbeeldingen op de achterzijde controleer je gemakkelijk zelf het antwoord! Geschikt voort kinderen van 4 tot 12 jaar.

Let op: er wordt geen boekje meegeleverd.

7. Rummikub XXL

Het overbekende familiespel Rummikub nu met extra grote speelplanken en extra grote speelstenen. Ideaal voor jouw kleine. Wie legt de slimste combinaties? Een spel dat inzicht, durf en tactiek combineert.

Spelers moeten zo snel mogelijk de tegels op hun bordje kwijt zien te raken door de juiste combinaties te leggen. Dat kan met de tegels van je bordje of met de tegels die al op tafel liggen.

Voor 2 tot 4 spelers vanaf 6 jaar.

De afmetingen van de stenen zijn: 3.7 x 2.7 cm en dikte 0.5 cm
Dit is gelijk aan de Classic steen, alleen bij de XXL steen is de opdruk groter. De cijfers zijn 21 mm hoog.

8. Ik Leer Lezen

Ik Leer Lezen
Ga naar laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt: 10/05/2024 - 04:34

Met ‘Ik Leer Lezen’ leren kinderen spelenderwijs lezen en woordjes spellen. Alle woordjes zijn zorgvuldig gekozen. Ze bestaan uit maximaal 5 letters en sluiten aan bij de woordenschat van een kind van 5 jaar. Het speciale lettersysteem zorgt ervoor dat kinderen zelfstandig kunnen oefenen en door de speciale achterkant van de blokjes past het alleen op de juiste plek.

‘Ik leer lezen’ bevat 15 kaarten met 90 opdrachten op 3 verschillende niveaus: woordjes naleggen, begin-, eind- en tussenletters zoeken, woordjes spellen. Alles netjes opgeborgen in een handige koffer. Zo kun je het spel overal mee naartoe te nemen.

Met ‘Ik Leer Lezen’ oefen je vast thuis wat je straks op school leert!

9. WowWee MiP Robot Zwart

WowWee MiP Robot – Wit
Ga naar laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt: 21/05/2024 - 04:52

Dit is niet zomaar een robot, de WowWee MiP robot is het nieuwe vriendje van je kindje! Deze zelfbalancerende, multifunctionele robot is bestuurbaar met je smartphone maar ook gewoon met je hand. Beweeg je hand en zie hoe hij meebeweegt. Deze coole robot danst, klimt, draagt objecten op zijn dienblad en luistert naar ruim 50 commando’s.

De MiP beschikt over zeven verschillende speelmodi en de kleur op zijn borst geeft aan in welke modus je zit. Je kunt deze aanpassen door aan het wiel te draaien.

 • Kies uit de MiP-modus en laat je robot met je hand allerlei kanten op draaien en rijden.
 • In de Cage-modus speel je een spelletje waarbij MiP in een virtuele kooi zit en jij moet ervoor zorgen dat hij niet ontsnapt door je handen voor de sensoren te houden.
 • Wanneer je kiest voor de Stacking-modus bevestig je het dienblad op de borst van je robot. De timer gaat lopen en je kunt gaan stapelen. Heb je misschien een schaaltje chips of een stuk fruit? MiP komt het je brengen!
 • De Tricks-modus biedt de mogelijkheid allerlei acties te programmeren en hem allerlei commando’s uit te laten voeren.
 • In de Roam-modus kun je MiP op een glad oppervlak neerzetten en vervolgens navigeert hij zelf een route, waarbij hij in de weg staande objecten ontwijkt.
 • MiP houdt ook enorm van dansen, en daar is de Dance-modus voor! Zet hem neer en hij speelt een muziekje af terwijl hij zijn vetste dansmoves laat zien.
 • In de Tracking-modus volgt MiP al je commando’s door je hand in zijn buurt te houden. Hierbij ga je preciezer te werk dan in de MiP-modus.

10. ThinkFun Laser Maze Breinbreker

ThinkFun Laser Maze – Breinbreker
Ga naar laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt: 21/05/2024 - 04:52

Navigeer de laser door het spiegellabyrint! Bij Laser Maze™ is het de bedoeling de verschillende speelstukken zo op het spelbord te plaatsen en neer te zetten, dat de laserstraal de spiegel treft en het doel rood laat oplichten. Dat klinkt een beetje magisch, maar eigenlijk is het pure wetenschap en heb je een gezonde dosis verstand nodig om de 60 opdrachtkaarten in vier verschillende spelniveaus te overwinnen. Laser Maze™ laat niet alleen de doelstenen oplichten, maar laat ook de hersens van de speler kraken en geeft daarbij veel plezier!

Je ziet er is genoeg te spelen waarmee direct geleerd kan worden. Educatief speelgoed is zonder meer onze favoriet.

Heb je nog niet het perfecte speelgoed gevonden. Geen nood. Lees dan hierverder