Speelgoed 4 jaar, ultieme top-10

Rijgplank
Ga naar laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt: 10/05/2024 - 04:37

Ravensburger Mini memory®
Ga naar laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt: 10/05/2024 - 04:37


Pilsan Step – Kinderstep 3 Wielen
Ga naar laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt: 10/05/2024 - 04:37

Dora kwartet
Ga naar laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt: 10/05/2024 - 04:37

Ik Leer Schrijven
Ga naar laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt: 10/05/2024 - 04:37

Wordt jouw kleine 4 dan denk je aan school. Leren! Vriendjes! Samen spelen. Daarom hebben we een lijst van speelgoed voor 4 jaar opgesteld waar leren een belangrijke factor is. Want dat wíl je als je 4 bent. Eindelijk zelf je veters strikken. Schrijven. Tellen. Maar dan wel leuk. En… er mag ook gespeeld en gestunt worden, dus ook daarin voorziet onze lijst.

Met trots presenteren wij ons ultieme overzicht met speelgoed voor kleuters. Lees dus snel verder.

1. Rijgplank eend

Rijgplank
Ga naar laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt: 10/05/2024 - 04:37

Oefenen van de fijne motoriek is goede voorbereiding voor leren schrijven. Deze houten rijgplank mag daarom niet ontbreken in de speelgoedbox van jouw kleine. De vrolijke gele eend is 2 cm. dik en ligt dus lekker stevig in kleine handjes. Er zit een houten rijgnaald met touw bij. Dat wordt steeds lekker opnieuw oefenen!

 • goed voor de fijne motoriek
 • mooie vormgeving
 • duurzaam

2. Ravensburger Mini memory (speelgoed 4 jaar)

Ravensburger Mini memory®
Ga naar laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt: 10/05/2024 - 04:37

Tijd voor Mini Memory! Zo leuk voor kids. Eerst plaatjes kijken en daarna de boel omdraaien en het is aan jou om te onthouden waar wat lag. Want aan de achterkant zijn alle kaartjes hetzelfde. Dus vind jij de tulpen, de wekkers en de spoken (en zo zijn er nog veel meer leuke afbeeldingen)?

3. MY PONY, rijdend speelgoed paard van ROLLZONE

Dit coole speelgoedpaard rijdt door een galopperende beweging soepel vooruit. MY PONY paarden rijden door op de voetpedalen te duwen en een sta- zit-beweging te maken en natuurlijk kun je ook sturen met de handvaten. MY PONY modellen hebben geen zichtbaar zitje maar ze zijn als een echt paard voorzien van een zadel.

Eigenschappen:

 • Zit hoogte: 65cm
 • Geschikt voor kinderen tussen 4 – 10 jaar
 • Draagcapaciteit is voor kinderen tot 40kg
 • Afmetingen: 85 x 33 x 105 cm
 • MY PONY van ROLLZONE ® is een Nederlands merk

4. LEGO Friends 4+ Kattenverzorgingswagen

Help jouw kids bij het ontwikkelen van hun bouwvaardigheden terwijl ze voor dieren zorgen met de Kattenverzorgingswagen. Met deze eenvoudige set halen kinderen samen met Emma en Mia katten op die getrimd moeten worden in hun speelgoedvoertuig en brengen ze naar hun salon om ze eens lekker te vertroetelen.

Eigenschappen:

 • Met deze leuke Kattenverzorgingswagen kunnen kinderen bouwen, doen alsof ze katten ophalen in een auto in kattenstijl en ze een make-over geven in een schoonheidssalon voor dieren.
 • Dit compacte kinderspeelgoed met kattenthema is inclusief LEGO® Friends Emma en Mia, plus figuren van een poes en een kitten. Dankzij de startsteen gaat het bouwen snel, zodat er meer tijd is om te spelen!
 • Net als andere LEGO® Friends sets zit ook dit speelgoed boordevol schattige accessoires, waaronder een kattenkoekje en een drinkflesje voor het kitten.
 • De auto is ca. 10 cm breed en de salon is ca. 6 cm breed.

5. Leren klok kijken Houten speelgoed

Is jouw kleine het helemaal beu dat hij/zij zelf nog niet weet hoe laat het is. De vraag ‘mam hoe laat is het’ behoort tot de verleden tijd met deze multi-gekleurde houten klok. Dit is trouwens meer dan alleen maar een klok. Het leert kinderen ook om te tellen.

Aanbevolen minimum leeftijd: kinderen vanaf 4+ jaar
Afmetingen: 31 x 30,5 x 3 cm
Merk: SFC Toys
Materiaal: hout

6. Tangram Tetris Blokjes Kleuter

Maak kennis met het behendigheidsspel voor jou en je kinderen. Je kunt de mooiste figuren maken, maar natuurlijk ook proberen om een zo groot mogelijk bouwwerk te maken. Doe het in je eentje of maak er een spelletje van door om de beurt te kijken of er nog een blok aan te leggen is. En de boel niet om laten vallen natuurlijk!

Details en belangrijke eigenschappen

 • Afmetingen balanceerpuzzel gestapeld: 17 cm breed (schans), 3.5 cm dikte en 6 cm hoog (schans),
 • Gemaakt van dennenhout
 • Met de mooiste kleurtjes
 • Geen scherpe randen
 • Helpt de motoriek en cognitieve ontwikkeling

7. VTech MagiBook Activiteitenboek PAW Patrol Niveau 2

Dit MagiBook van Paw Patrol is een interactief boekje met 32 geïllustreerde bladzijden die je laten kennismaken met cijfers, tellen, rekenen, ruimtelijke en platte vormen én nog meer! De vriendelijke vertelstem, de vrolijke stemmen van de vriendjes van Paw Patrol, geluiden en muziek begeleiden jouw kids tijdens meer dan 40 activiteiten.

Producteigenschappen:

 • Geslacht: junior
 • Kleur: multicolor
 • Materiaal: papier
 • Afmetingen: 17,5 x 17,5 cm
 • Taal: Nederlands

Let op: dit product werkt niet zonder de Magibook console!

8. Pilsan Step 3 Wielen

Pilsan Step – Kinderstep 3 Wielen
Ga naar laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt: 10/05/2024 - 04:37

Hiiiiihaaaaaa! De pilsan kinderstep is een veilige step in meerdere kleuren voor jongens (blauwe step) en meisjes (roze step). De stuntstep is voor jongens en meisjes vanaf 4 jaar.

Belangrijke informatie:

 • Deze step een draagvermogen tot 50 kg.
 • Doordat de step 3 wielen heeft is het veilig voor kinderen. De step valt echt niet zomaar om.
 • Voorzien van een safe balance system en geniaal remsysteem. Een veilige step betekent ook rust voor jou.
 • In hoogte verstelbaar.
 • Als de step beweegt gaat het licht aan, wel zo veilig.
 • Opvouwbaar, zodat je de step makkelijk kan opbergen.
 • De step is geproduceerd met grondstoffen die niet schadelijk en/of kankerverwekkend zijn.

Je zoontje of dochter zal zeker geen buitenstaander zijn op de schoolplein met de stoere step van Pilsan.

9. Dora kwartet

Dora kwartet
Ga naar laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt: 10/05/2024 - 04:37

Kwartet, wie kent het niet. Ik heb het vroeger altijd met veel plezier gespeeld. Dit kwartet spel bevat plaatjes Dora, dus die herkennen jouw kids toch meteen?

Voor wie niet weet hoe kwartetten werkt: schud de kaarten en verdeel ze onder de spelers. Het kan zijn dat sommige spelers meer kaarten krijgen dan andere spelers. De kaarten neem je in je hand en deze laat je niet aan de andere spelers zien. Het is de bedoeling zoveel mogelijk setjes van vier kaarten te verzamelen: de kwartetten.

De jongste speler begint. Als je aan de beurt bent, vraag je aan een van de spelers een kaart die je niet hebt. Let op, dit moet wel een kaart zijn uit een kwartet waar je zelf minimaal een kaart van in je hand hebt. Als de speler die kaart heeft, dan moet hij deze aan je geven en mag je doorgaan met kaarten vragen aan dezelfde of een andere speler. als je een setje van vier kaarten compleet hebt, roep je KWARTET! En leg je deze vier kaarten voor je neer op tafel. Heeft de speler de gevraagde kaart niet, dan is je beurt voorbij en is de speler aan wie je het laatst een kaart vroeg aan de beurt. Het spel is afgelopen als alle kwartetten compleet zijn en de speler met de meeste kwartetten wint.

10. Ik Leer Schrijven

Ik Leer Schrijven
Ga naar laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt: 10/05/2024 - 04:37

Met ‘Ik Leer Schrijven’ leren kinderen spelenderwijs letters en woordjes schrijven. Alle opdrachten zijn zorgvuldig gekozen en sluiten aan bij de lesstof van een kind van 4 jaar. De lichtbak en het speciale schrijfsysteem zorgen ervoor dat kinderen zelfstandig kunnen oefenen en de uitwisbare kaarten kunnen keer op keer gebruikt worden.

‘Ik Leer Schrijven’ bevat 20 kaarten met 94 opdrachten op 5 verschillende niveaus: motorische vaardigheden oefenen, cijfers, kleine letters, hoofdletters en woordjes leren schrijven. Alles netjes opgeborgen in een handige koffer. Zo kun je het spel overal mee naartoe te nemen.

Met ‘Ik Leer Schrijven’ oefen je vast thuis wat je straks op school leert! Dit is dus het ultieme speelgoed voor 4 jarige.

Inhoud:

 • 1 koffer met lichtbak
 • 20 uitwisbare kaarten met schrijfoefeningen
 • 1 spons
 • 1 uitwisbare stift

Exclusief benodigde 3x LR14 batterijen.

Zat er wat leuks tussen? Ja toch zeker! Als jij jouw favoriet gevonden hebt, dan nodigen we je uit om deze te delen met de deelknoppen hieronder. Wie weet wie je met jouw ervaringen inspireert.

Heb je nog niet het perfecte speelgoed gevonden? We hebben nog veel meer top-10’s voor je. Bijvoorbeeld deze