Leukste kleurboek voor volwassenen kopen – bekijk onze ultieme top-10

Vind jij het ook zo lastig om het leukste kleurboek voor volwassenen te kopen en/of überhaupt eerst te vinden? Zo vind ik die hele drukke boeken helemaal niet leuk. Wat mij ook niet kan bekoren is als er heel veel zwart in de pagina zit. Voor mij vallen dus al behoorlijk wat boeken af. Dan pak ik een kleurboek in de boekwinkel, ik blader er snel doorheen en ik denk ‘nee, er zit bijna geen kleurplaat tussen die ik echt mooi vind’.

‘Vroeger’ waren die drukke boeken met veel zwart zo’n beetje het enige wat je kon vinden, maar dat is nu gelukkig anders. De kleurboeken voor volwassenen zijn nog volwassener geworden 😀.

Wat zijn kleurboeken voor volwassenen?

Je hebt kleurboeken en kleurboeken. Voor kleine kinderen zijn het allemaal beertjes, poppetjes en balletjes. Niet echt iets waar je als volwassenen op zit te wachten. Het is niet leuk om te kleuren. Het zijn vaak grote vlakken die helemaal dezelfde kleur mogen zijn. Nee, wij volwassenen willen details, nuancering en gewoon lekker bezig zijn. En het mag misschien ook aan de muur gehangen worden, maar dan moet het wel een beetje passend zijn.

Kleurboeken voor volwassenen dus. Die hebben vaak veel kleinere stukjes om te kleuren, veel mooiere tekeningen en het eindresultaat mag echt in een lijstje op een prominente plek in je woonkamer.

Zijn kleurboeken voor volwassenen dan not done voor kids? Helemaal niet. Heb jij een kleine kunstenaar die al die grote simpele afbeeldingen al wel gehad heeft, lekker een kleurplaat voor volwassenen geven.

Waar op letten bij het kopen een kleurboek voor volwassenen?

Daar kan ik simpel in zijn. Ik heb een keer een kleurboek gekocht met heel dun papier en ook nog eens dubbelzijdig bedrukt. Begon ik heel voortvarend met viltstift. Wat denk je, doorgedrukt! En niet zo’n beetje ook.

Ik heb dus het liefst dik papier en enkelzijdig bedrukt. Dat laatste kleurt ook lekkerder, want ‘de achterkant’ hebben toch altijd een soort bult van de vouw. Dus dit is waar ik persoonlijk goed op let bij het kopen van een kleurboek.

Wat kost kleurboek voor volwassenen?

Voor een paar euro heb je al een kleurboek voor volwassenen. En dan loopt op tot door de 100 euro. Het is maar wat je zelf mooi vindt en hoeveel geld je er aan uit wilt geven. Voor mij is een boek van tussen de 10 en 20 euro al helemaal prima.

Is kleuren voor volwassenen moeilijk?

Nee, kleuren voor volwassenen is niet moeilijk. Tenminste, als je een goede hand-coördinatie hebt. En goed kunt zien. Want het is wel pietepeuteriger dan kleurplaten voor echt kleine kids. En je hebt niet veel nodig, lees verder:

Wat heb je nodig om te kleuren?

Je hebt nodig:
 • Een kleurboek of in ieder geval een kleurplaat
 • Kleurpotloden, stiften of verf of wat je ook maar wilt gebruiken
 • Veel tijd en geduld want zelfs een ansichtkaart kleuren kost mij al een avond. Lekker toch!

Waarom is diamond painting goed voor je?

Kleuren is goed voor je omdat je er ontzettend rustig van wordt. Of kan worden. Want als je gefrustreerd raakt van al die lege vakjes, dan kun je er beter niet aan beginnen.

Maar in het algemeen kun je zeggen dat kleuren stress vermindert en dat je er van ontspant. Dit komt doordat je alleen focust op de kleurplaat en je kleurtjes. Tip van ons: probeer het gewoon en kijk wat het voor je doet.

Hoe lang ben je bezig met een kleurplaat?

Wat ik al eerder schreef, ik ben rustig een hele avond bezig met alleen een ansichtkaart inkleuren. Kortom: het kan even duren voordat jouw kleurplaat helemaal klaar is. Ik vind dat persoonlijk helemaal niet erg, lekker zelfs. Muziekje op, glaasje drinken erbij en kleuren maar.

Ons advies: start klein en kijk of je het leuk vindt. En dan kun je altijd nog je ziel en zaligheid op een knoepert van een kleurplaat storten.

Kwaliteit en veiligheid, waar wil je op letten bij het kopen van een kleurboek voor volwassenen?

Zelf heb ik een beetje een probleem met al die bomen die gekapt worden om boeken van te drukken, kranten op te printen en dus ook kleurboeken van te maken. Ik hou er dus van om boeken te kopen van gerecycled papier. Die kun je vinden, dan staat het er vaak bij. Maar goed, aan de andere kant kun je jezelf ook niet alle pleziertjes ontzeggen (vind ik dan zelf) dus ik heb mezelf 2 kleurboeken cadeau gedaan en ik heb er nog 1 gekregen van iemand die het niet leuk vond. En hier hou ik het bij. De mooiste boeken (voor mij) en daar ben ik nog wel even mee zoet om die kleurboeken vol te krijgen. 

Nou, we zijn er dus maar eens serieus ingedoken en we hebben een paar pareltjes voor je gevonden. En natuurlijk mogen deze kleurboeken ook best voor je kinderen bestemd zijn. Zeker als ze al heel goed kunnen kleuren.

Let’s go!

1. Kleurboek voor volwassenen: Masja’s Mandala’s

Hou jij van mandala’s, dieren en bloemen? Dan is dit kleurboek voor jou. 20 pagina’s met de meest mooie tekeningen. En zo fijn, het (dikke) papier is enkelzijdig bedrukt en heeft een scheurlijn. Je wilt het toch niet meemaken dat je kunstwerk klaar is en dat je vervolgens de tekening per ongeluk verscheurt.


2. Kleurplaten voor volwassenen: Vlinders Kleuren

96 pagina’s schoon aan de haak. Als je hier niet heel lang plezier van hebt dan weet ik het niet meer. Dit heerlijke kleurboek is voor iedereen die in vlinders is geïnteresseerd of die zijn kleurvaardigheden wil verbeteren. Ga helemaal los en geef de vlinders de spetterende kleuren die ze verdienen.


3. Kerstkleurboek voor volwassenen: Masja’s Christmas

Prachtige plaatjes om in te kleuren, ontzettend leuk om cadeau te geven in dagen van stilte en bezinning. Masja zorgt er persoonlijk voor dat je kleurboek snel en netjes wordt geleverd.

Met dit kleurboek geef je jezelf of een ander vele uren heerlijk creatief en meditatief bezig zijn in kerstsfeer. Laat de donkere dagen maar komen met dit boek met 20 mooie platen die eenzijdig bedrukt zijn op dik papier mét een handige scheurlijn. Je kunt je tekeningen dus ook als kerstkaart versturen, mocht je dat willen.


4. Kleurplaten voor volwassenen bloemen

Kleurplaten voor volwassenen bloemen
Ga naar laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt: 26/05/2024 - 04:47
 • 40 vel met 80 designs en hardcover kaft
 • FSC®-gecertificeerd papier: verantwoord papier
 • Keuze uit diverse varianten

Aan dit luxe kleurboek beleef je dubbel plezier: het is niet alleen heel leuk om de kleurplaten te voorzien van je favoriete kleurencombinaties, maar het boek is zelf ook echt prachtig. Goed voor uren (in)kleurplezier.


5. Mooiste kleurboek voor volwassenen van Anne Stokes ‘Fantasy Art’ deel 1 Eastgate

Verlies jezelf in 42 prachtige tekeningen van Anne Stokes om zelf in te kleuren. Daarnaast bevat het boek 18 pagina’s met haar schilderijen in kleur.

Wat wel jammer is is dat het boek dubbelzijdig bedrukt is. Ik vind het zelf altijd handiger om enkelzijdig bedrukt te hebben.


6. Kleurplaten voor volwassenen op nummer, Kleurrijk België!

Word jij blij van niet weten wat je aan het kleuren bent? Dan is dit boek voor jou. Hoe dat werkt? Anders dan bij ‘gewone’ kleurboeken (op nummer) zijn de in te kleuren vakjes bij het merendeel van de kleurplaten ‘geometrisch’. Hierdoor blijft het tot het eind van de kleurplaat spannend hoe de uiteindelijke afbeelding er nou precies uit komt te zien!

Wat dit kleurboek verder bijzonder maakt is dat in het hele boek één kleurcode wordt gebruikt, maar dan wel met 48 verschillende kleuren! En die hele kleurcode is geldig voor het hele boek. Dat allemaal in een kleurboek dat genaaid gebonden is, wat het een stuk steviger kleurboek maakt, dan de meeste andere kleurboeken, die een gelijmde kaft hebben. En dan zijn we er nog niet. Het papier dat gebruikt wordt in Kleurrijk België, is zogenaamd 170-grams papier. De pagina’s zijn bovendien enkelzijdig bedrukt. Hierdoor drukken de verschillende kleurplaten ook nog eens niet op elkaar door en kun je perfect met stift of met potlood werken.

Alles even op een rijtje:

 • Met 37 unieke kleurplaten
 • Die je doen denken aan België
 • De kleurplaten zijn enkelzijdig bedrukt (76 pagina’s totaal)
 • Op dik, 170-grams papier, zodat je er…
 • zowel met potlood als met (acryl)stift, goed op kunt kleuren
 • Met één unieke kleurcode, met 48, prachtige kleuren
 • Die door het hele boek terugkomt, en in de unieke legenda op de achterflap te vinden is!

7. Kleurboek voor volwassenen Disney

Kleurboek voor volwassenen Disney
Ga naar laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt: 26/05/2024 - 04:47

Wil jij kleuren op nummer met dit kleurboek voor volwassenen van Disney? Dat kan. Hier heb je 100 illustraties van sterke, onvergetelijke personages van Sneeuwwitje tot Raya, Belle of Cruella. Even zelf geen inspiratie: er staan voorbeeldtekeningen van elke plaat achterin het boek.

Iedereen kan het: je hoeft geen kunstenaar te zijn!


8. Kleurboek voor volwassenen makkelijk: Kaleido Color

Zoals ik al schreef: ik ben niet weg van veel zwart in de tekening, maar bij deze kleurplaten past het wel. Zeker als je met felle kleuren werkt.

Specificaties:

 • Kleur: multicolor
 • Geslacht: junior
 • Taal: Nederlands, Frans
 • Leeftijd: vanaf 4 jaar
 • Afmetingen boek: 21 x 19 x 1 cm (L x B x D)
 • Aantal bladzijden: 60
 • Bindwijze: gebrocheerd (losse vellen worden in de rug gelijmd)

9. Kleurplaten voor volwassenen lente: Masja’s Mandala’s SPRING

Wat een prachtig kleurboek met 20 lekkere dikke pagina’s.  De tekeningen zijn zo mooi, je kunt merken dat Masja de kunstacademie heeft gedaan.
De mandala’s zijn geweldig om te kleuren. En je komt ook nog eens echt in een lentestemming, welk jaargetijde het op dit moment ook is.


10. Leukste kleurboek voor volwassenen van Deco Time

Even de gedachten op nul zetten en heerlijk ontspannen met dit prachtige ‘Adult Colouring Book’. Je gaat er urenlang plezier van hebben en pas maar op dat niet verslavend is.

Inhoud: maar liefst 160 pagina’s!


Veelgestelde vragen over kleurboeken voor volwassenen

We kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt, kijk even hieronder. Misschien zit jouw vraag er tussen en dan geven we er natuurlijk graag antwoord op.

#1 Welke soorten kleurboeken voor volwassenen zijn het meest populair?

Daar zijn we even ingedoken en volgens ons zijn de meest populaire kleurboeken voor volwassenen:

 • Kleurplaten met bloemen
 • Kleurplaten met dieren
 • Disney doet het ook goed
 • Mandala's zijn populair
 • Kerst, daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen. Zeker als je kerstkaarten gaat kleuren
 • Landschappen doen ook mee
 • En kleuren op nummer kan ook erg leuk zijn, zeker als je niet ziet wat het gaat worden
#2 Zijn er kleurboeken voor volwassenen met verschillende moeilijkheidsgraden?

Het zijn niet echt moeilijkheidsgraden, maar er zijn wel makkelijkere en moeilijkere boeken. Zo vind ik mandala's makkelijk kleuren. Maar ik heb ze ook met planten en bloemen en dan moet je heel goed kijken. Ik zou zeggen 'kijk naar het inkijkexemplaar' en beslis dan of een bepaald boek makkelijk of moeilijk genoeg voor je lijkt.

#3 Welke materialen heb ik nodig om te kleuren in een kleurboek voor volwassenen?

Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Maar wat je nodig hebt:

 • Een kleurboek voor volwassenen
 • Iets om mee te kleuren
 • Heel veel geduld en doorzettingsvermogen

Klaar, je kunt aan de slag :-).

Zat er wat leuks tussen? Ja toch zeker! Als jij jouw favoriet gevonden hebt, dan nodigen we je uit om deze te delen met de deelknoppen hieronder. Wie weet wie je met jouw ervaringen inspireert.

Heb je nog niet de perfecte manier gevonden om creatief bezig te zijn? Maak je misschien liever een diamond painting?