The Hunger

Het spel The Hunger is een deckbuilding game waarin de spelers hongerige vampiers zijn. De spelers moeten de weg afgelegd hebben in 15 rondes. Soms zijn er splitsingen waar ze keuzes maken (weg, water, spoor).

Onderweg kunnen de spelers jagen op mensen (= goed voor punten) of nieuwe kaarten aan hun deck toevoegen. Ze kunnen de meest aantrekkelijkste prooien kiezen op het jachtveld. Dit is een apart spelbord met kaarten die doorschuiven. Hoe meer de spelers jagen, hoe vervuilder hun deck en dus hoe trager ze zullen verplaatsen op het bord.

Op vakjes met een crypte, kunnen ze opdrachten kiezen. Vakjes met een schat leveren punten, of koopkracht of een voordeel op.

In het spel The Hunger is het belangrijk om punten bij elkaar te sprokkelen. Wanneer de spelers echter niet voor zonsopgang terug in het kasteel of op het kerkhof zijn, dingen ze niet mee naar de overwinning. Van de spelers die tijdig aangekomen zijn, wint de speler met de meeste punten!

Ga naar laagste prijs
De keuzes en strategieën zijn zeer bevredigend en zullen je constant laten nadenken hoe je het een volgende keer beter zou kunnen spelen. Het is een leuk en goed doordacht spel met een donker thema, maar met genoeg keuzes om je tanden in te zetten.
Jury Speelgoed van het Jaar

Extra informatie

Jaar2022
LandNederland
Leeftijdscategorie+12 jaar
Winnaarswinnaars 2022
2022 CategorieënKennerspellen

Productgalerij

The Hunger