Qwirkle

Qwirkle

De spelers leggen stenen met gelijke kleuren of symbolen aan en scoren punten voor elke steen in de betreffende rij. Lukt het om stenen in meer rijen tegelijk te leggen, dan tellen ze allemaal. Wie de zesde steen in een rij legt, scoort een qwirkle en daarmee 6 punten. Ook het uitmaken van het spel levert een bonus van 6 punten op. Dit eenvoudige, maar uitdagende spel heeft in het buitenland al vele prijzen gewonnen en is nu dus ook genomineerd voor Speelgoed van het Jaar in Nederland.

De bekende spelmechanismen maken dit abstracte spel zeer toegankelijk! Qwirkle is combineren voor de hele familie en kan door zijn compacte formaat en stevige speelmateriaal overal gespeeld worden.

Qwirkle – Speelgoed van het Jaar 2014?

Qwirkle is genomineerd in de Nederlandse verkiezing Speelgoed van het Jaar 2014. Het juryrapport luidt: Qwirkle is een spel uitgevoerd met prettig grote houten speelstukken die lekker in de hand liggen en niet omvallen. Een robuust eenvoudig en geraffineerd legspel van een goede kwaliteit.

Qwirkle – Review

De verkiezingspedagoog over dit spel:

Een prachtvoorbeeld van een gezinsspel met – zo denk ik – een “verslavende” werking, en werkt sociaal bindend. Vraagt om strategisch en logisch denken van de spelers, om gevoel voor kleur en vormen en levert veel plezier op.

Ga naar laagste prijs

Extra informatie

LandBelgië, Nederland
WinnaarsDubbel Genomineerd
Jaar2014
Leeftijdscategorie6-8 Jaar, 9+ Jaar

Productgalerij

qwirkle