Dodo bordspel

De heilige dodo van de Hagulaminapitopasi-stam legt ieder jaar op de top van een berg een ei. Dit ei rolt tergend langzaam richting de afgrond. Samen met je medespelers zet je alles op alles om het ei te redden. Dit doe je door bruggen te bouwen, die ervoor zorgen dat het ei veilig en wel naar een boot aan de voet van de berg rolt. Maar als jullie te langzaam zijn, valt het ei te pletter!

In dit hilarische geheugen- en actiespel moet je samen zo snel mogelijk genoeg fiches vinden om bruggen op de berg te zetten. Dit doe je door met een dobbelsteen te rollen en het juiste bijhorende fiche onder alle gedekte fiches te vinden. Alleen als je onthoudt welke fiches waar liggen, kun je op tijd de bruggen in elkaar zetten.

Dodo is een race tegen de tijd. Het wiebelende ei heeft namelijk een eigen willetje. Soms kruipt het ei met een slakkengang de berg af. En soms rolt het ei ineens met een rap tempo bijna een brug af. Weten jullie het ei op tijd te redden?

 

Ga naar laagste prijs
Het doel van dit coöperatieve spel is om de laatste ei van de bedreigde Dodo te redden. De Dodo zit bovenop een hoge rots en als hij naar beneden kijkt valt zijn ei uit het nest. De spelers moeten een soort paden langs de rots bouwen zodat het ei niet – pats! – naar beneden valt, maar over de paden naar bedenen rolt. De paden worden verkregen door met een dobbelsteen te gooien en dan een fiche te vinden met daarop hetzelfde plaatje als op de dobbelsteen. De fiches liggen op hun kop, dus in het begin moet je raden, maar het is handig om te onthouden waar welke fiches liggen, zodat het vinden de volgende keren makkelijker gaat. Dit deel van het spel lijkt dus op ‘Memory’. Terwijl de spelers om de beurt de dobbelsteen gooien en fiches proberen te krijgen om de paden te bouwen, rolt het ei naar beneden. Meestal langzaam, maar soms ook plotseling snel. De spelers moeten dus snel genoeg zijn met het bouwen van de paden om te voorkomen dat het ei op de grond valt! Het spel is een race tegen de tijd en dat zorgt voor spannend speelplezier, vooral als het ei ineens sneller gaat. Goede oefening voor het ruimtelijk geheugen en om samen te werken om een doel te bereiken. Mooi vorm gegeven!
Jury Speelgoed van het Jaar

Extra informatie

Jaar2022
LandNederland
Leeftijdscategorie+12 jaar, 0-2 Jaar, 3-5 Jaar, 6-8 Jaar, 9+ Jaar
Winnaarswinnaars 2022
2022 CategorieënKinderspellen

Productgalerij

Dodo bordspel