De Betoverde Toren

De Betoverde Toren – 999Games

De prinses is gevangengezet en alleen de tovenaar weet waar de sleutel is. Eén speler is de tovenaar, de andere spelers werken samen als team Robin. Nadat de tovenaar de sleutel verstopt heeft, gaat iedereen er naar op zoek. Wie als eerste de sleutel in handen heeft, mag proberen om de prinses te bevrijden. Slechts bij 1 slot springt de prinses uit de toren. Past de sleutel niet, dan start de zoektocht opnieuw!Dit semi-coöperatieve kinderspel bevat magnetische onderdelen. Omdat de doos onderdeel van het speelbord is en de prinses daadwerkelijk uit de toren springt, is De Betoverde Toren een dynamische, driedimensionale belevenis.

De Betoverde Toren – genomineerd Speelgoed van het Jaar

De Betoverde Toren is genomineerd in de Nederlandse verkiezing Speelgoed van het Jaar 2014. Het juryrapport luidt: Een betoverend spel. Dit is een strategisch spel waarbij iedere zet spannend is. Vormgeving en handleiding zijn allebei erg goed.

De Betoverde Toren – Review

De verkiezingspedagoog over dit spel:

Dit spel is een goed voorbeeld van een semi-coöperatief kinderspel. Veel bordspellen zijn competitief van aard, d.w.z. er is altijd maar één winnaar. Bij dit spel is dat niet zo. Er is één speler (die de tovernaar is) die speelt tegen de groep van de andere spelers. Die groep moet samenwerken om te winnen. Als één lid van de groep er in slaagt de prinses – uiteindelijk – te bevrijden, dan heeft heel de groep gewonnen. Dit spel vraagt dus om samenwerking, om strategisch denken en goed onthouden (van waar je al was of welk slot je al hebt proberen te openen). Vraagt ook om incasseringsvermogen, want als je een fout slot wilt openen, dan moet het spel opnieuw beginnen! En, moeten we in het leven niet regelmatig wat incasseren? Vroeg geleerd is voor later goed geleerd om te gaan met wat je incasseren moet!

Ga naar laagste prijs

Extra informatie

LandNederland
Jaar2014
Leeftijdscategorie6-8 Jaar, 9+ Jaar

Productgalerij

De Betoverde Toren Spel 999