Cats and Boxes

Voor de echte puzzel-fanaten.

Dit lijkt een makkie, maar is het niet. Er zijn slechts 4 puzzelstukken die je kunt verplaatsen, maar toch moet je daar goed over nadenken. Want je wilt de stukken zo verplaatsen dat alle katten in een kartonnen doos terecht komen.

Met 60 opdrachten, van makkelijk tot razend moeilijk, dus dit denkspel van Smart Games is uitdagender dan je zou verwachten. 

Ga naar laagste prijs
Cats and Boxes is een smart game voor één speler en bevat een speelbord met vijf poezen en vijf puzzelstukken met daarop open dozen. De bedoeling is om de open dozen stap voor stap op het bord te verplaatsen en uiteindelijk over een poes te plaatsen totdat alle poezen in een doos terecht zijn gekomen. Dat vraagt om ruimtelijk inzicht, planning, gerichte en volgehouden aandacht en logisch (sequentieel) redeneren om het probleem op te lossen. Er zijn zestig uitdagingen met oplopende moeilijkheidsgraad, zodat de aanpak geleidelijk aangeleerd kan worden en de frustratietolerantie langzaam opgebouwd wordt. De uitdagingen en oplossingen worden duidelijk beschreven in het bijbehorende boekje. Leuk voor kinderen (en volwassenen) die ervan houden om complexe puzzels/problemen op te lossen. Mooi vormgegeven.
Jury Speelgoed van het Jaar