Handletteren, check hier wat je écht nodig hebt

Handletteren weer zo’n nieuwerwetse hype die binnen no-time weer verdwenen is? Ik denk het niet. Kijk maar eens om je heen bij cafe’s, restaurantjes en winkels. Overal zie je de mooiste tekeningen en schrijfsels en wat ik zo bijzonder vind is dat het ook vaak zo mooi ingedeeld is. Het is een vak en een kunst om het allemaal zo stijlvol neer te zetten.

Ik snap dan ook heel goed dat je het zelf wilt leren of dat jouw creatieve kids zeggen dat ze het kleurboek beu zijn. Dat ze zelf iets willen bedenken en vooral ook maken. Met de mooiste kleuren, de meest prachtige vormen en vooral de mooiste tekeningen.  Als dat lukt dan ben je zo trots als een pauw of niet dan?

Maar wat heb je nodig om te starten met handletteren? Wat heb je nodig om de mooiste creaties te maken? Laten wij daar nu een hele mooie lijst met toppers voor hebben. Lees dus snel verder.

1. Dare to doodle XXL

Dare to doodle XXL
Ga naar laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt: 26/05/2024 - 04:47

Doodles zijn van die heerlijke tekeningetjes die je, zonder erbij na te denken, op papier zet. Als de WiFi even uitgevallen is, als het saai is op school of als je je verveelt. Maar je kunt er natuurlijk ook gewoon voor gaan zitten, omdat het zo leuk is! Dit boekje staat bol van de doodles in allerlei soorten en maten. Er staan bijvoorbeeld ‘cute’ doodles in. Je weet wel, met van die superschattige gezichtjes. Het mooiste is dat je ook meteen leert hoe je ze zelf kunt tekenen. Inspiratie in overvloed!

Dit boek van Karin Luttenberg staat bol van de doodles in allerlei soorten en maten. Van vliegende draken tot pratende kreeften tot leuke tekeningetjes voor de feestdagen, je vindt ze hier allemaal!

2. Crayola Handletteren met 12 Viltstiften met superpunt

Crayola 12 Viltstiften met superpunt
Ga naar laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt: 07/06/2024 - 04:36

Als je gaat handletteren dan heb je wel kleur nodig. Mooie kleuren maar vooral ook goede stiften. Die hebben wij gevonden in Crayola viltstiften, die hebben echt een superpunt. De punten van de stiften zijn namelijk niet weg te drukken. Met deze stiften kun je zowel dikke als dunne lijnen tekenen. Ideaal om zowel grote als kleine vlakken in te kleuren. De inkt van deze stiften is afwasbaar van huid en kleding. Geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

3. Zebra Mildliner – Brush pennen – Dubbelzijdig

Laat je creativiteit de vrije loop en maak prachtige werken met de nieuwe Zebra Mildliner brush markers. Wellicht ben je al bekend met de Zebra Mildliner highlighters? Deze brush pennen gaan een stapje verder en laten je door middel van de brush punt fantastische handlettering creaties maken.

Voordelen

 • Dubbelzijdig (een brush punt en een fijne punt)
 • Geeft niet af
 • Op waterbasis
 • Waterbestendig
 • Prachtige, zachte kleuren

De markers in deze set (friendly):

 • Zachte citroenkleur
 • Mild abrikoos
 • Subtiele tint koraal
 • Mild cyaan
 • Mooie kleur donkergrijs

4. 3 BMT handlettering pennen

Deze 9-delige set is het ideale starterspakket voor handlettering. De set bestaat uit 1 vulpen, 4 penpunten en 4 gekleurde inktpatronen (blauw, zwart, groen en rood). Zo kun je in een handomdraai de prachtigste briefjes schrijven, tekeningen maken of gewoon lekker een beetje doodlen.

5. Top Model handlettering schrijf boek

Sweet ABC! Letters in de vorm van taartjes of als lieve diertjes? Geen probleem met het geniale creative lettering kleurboek van TOPModel. Mooi, schattig trendy – hier leer je stap voor stap hoe je de mooiste letters op papier tovert. Zo is schrijven leuk!

6. Creatieve Handletteringprojecten voor kinderen

Creatieve handletteringprojecten voor kinderen van Martine Boere is het ultieme handletterboek voor kids!

Letters, letters en nog eens letters! Stap voor stap komen alle basisbeginselen van het handletteren aan bod. Voor de ruim 25 projecten gebruikt ze de meest uiteenlopende materialen: glitters, schuim, hout, wol, ecoline en krimpiedimpiefolie. Van letterlichtbak tot sleutelhanger met je naam – alles is even leuk om te maken!

7. Dual Brush Pen – 36 Kleuren

Dual Brush Pen – 36 Kleuren
Ga naar laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt: 07/06/2024 - 04:35

Kan jouw kleine niet genoeg kleurtjes en pennen hebben, dan hebben we hier een set van 36 pennen voor je. Of als je het voor jezelf koopt, ook helemaal goed natuurlijk. Met deze stiften kun je alle kanten op! Met maar liefst 36 kleuren twinmarkers, die allemaal zijn voorzien van een dunne en een dikke punt, kun je voortaan al jouw ideeën op papier zetten, zonder dat je een kleur mist!

Waarom steeds meer creatievelingen voor Woodley Brush Pennen kiezen:

 • Deze multifunctionele stiften zijn geschikt voor talloze creatieve toepassingen! Kleur grote oppervlakken in en maak indrukwekkende kleurovergangen met de brede punt van de stift of kies voor fijne lijnen met de dunne tip.
 • 36 kleuren – Van huidskleuren tot parelmoer roze, kikker groen en zonnig geel. Dankzij de veelzijdige collectie beschik je over de juiste kleuren voor ieder moment.
 • De flexibele tips zijn perfect geschikt voor het creëren van schaduwen en kleurovergangen. Zo maak je indrukwekkende kunstwerken met diepte, maar kun je de tips ook steviger aandrukken voor strakke lijnen.
 • Mooie creaties op papier zetten wordt een stuk leuker en makkelijker wanneer je het met Brush Pennen van hoge kwaliteit doet.

Heerlijke pennen om direct mee aan de slag te gaan dus.

8. Handlettering set

Handlettering set – Nassau Fine Art
Ga naar laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt: 07/06/2024 - 04:35

Met handletteren maakt het uit hoe dik je lijnen zijn. En hoe fijn is het dan als je een set hebt waarmee je heel eenvoudig de juiste dikte maakt. Want wat krijg je bij deze set:

 • Brush Tip
 • Fine Tip
 • Bullet Tip 1MM
 • Calligraphy Tip 3MM
 • 3H Pencil

9 Handlettering voor jou

Handlettering voor jou
Ga naar laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt: 07/06/2024 - 04:35

We gaan er met een knaller uit. Met dit boekje start je met het tekenen van de basisletters en je maakt het af met de mooiste banners. Er staan duidelijke voorbeelden in met stap-voor-stap uitleg en leuke tips & tricks. Zo kan letterlijk iedereen het, waar wacht je nog op!

Zat er wat leuks tussen? Ja toch zeker! Als jij jouw favoriet gevonden hebt, dan nodigen we je uit om deze te delen met de deelknoppen hieronder. Wie weet wie je met jouw ervaringen inspireert.

Heb je nog niet het perfecte speelgoed gevonden. Geen nood. Lees dan hier verder