Trampoline kopen, dan zoek je veilig en leuk (ultieme top-10)

Trampolinespringen is niet alleen leuk, het is ook supergezond. Wist je dat al? Niet alleen voor de kids dus, maar zeker ook voor papa en mama! Dus een trampoline kopen is een goed idee.

Wat doet trampolinespringen zoal voor je? Heb je even, dan komt hier een hele rij voordelen:

  • Goed voor spieren, botten en gewrichten. Je traint namelijk je bovenlichaam, buikspieren en bekkenbodemspieren (o mama, dat is fijn!). En dat allemaal terwijl je gewrichten en je rug minimaal belast worden.
  • Door de zwaartekracht is je lichaamsgewicht tijdens het springen zwaarder. Daardoor verbrand je meer calorieën en vet. Tegelijk wordt je ademhalingscapaciteit groter en je evenwicht beter.
  • Het is een boost voor je humeur! Door de aanmaak van endorfines (gelukshormonen) word je van springen écht vrolijker.

Met 15 minuten per dag zachtjes op-en-neer springen merk je al een verschil. Maar je gaat je kids natuurlijk niet tegenhouden als zij veel langer en veel meer willen springen. Go for it. Spring lekker dat gat in de lucht.

Wat is een trampoline?

Volgen Wikipedia is een trampoline een strak gespannen vel waar je voor sport of ontspanning op kan springen en capriolen op kan uithalen. Trampolinespringen is bovendien een onderdeel van de gymnastieksport.

Op een trampoline maakt de trampolinespringer gebruik van een sterk verende matras en zijn/haar/het eigen spierkracht om zich in verschillende standen in de lucht te laten veren. In de lucht maak je sprongen, draaien en overslagen, land je weer en begin je opnieuw.

Waar op letten bij het kopen van een trampoline?

Als je een trampoline gaat kopen dan is het verstandig om naar de volgende punten te kijken:

Welke maat trampoline is handig?

Grote tuin, grote trampoline. Kleine tuin, misschien beter om wat kleiner te kiezen. En je kunt natuurlijk ook kijken wat jouw kids het fijnst vinden.

Welke vorm trampoline is het beste?

Dat is wel een dingetje, want je hebt ronde, vierkante (rechthoekige) en ovale trampolines.

Kies je voor rond, dan heb je een trampoline die lekker springt. Wiskundig verhaal, maar dan is de verenspanning overal hetzelfde en land je makkelijker in het midden. En vaak is een ronde trampoline goedkoper.

Een rechthoekige trampoline is handig omdat deze gemakkelijk in een kleinere tuin geplaatst kan worden. Bij een rechthoekige trampoline heb je meer controle over je sprong en professionele springers springen altijd op een rechthoekige trampoline.

Een ovale trampoline is een combinatie van rond en rechthoekig en combineert dus beide voordelen. Maar… ze zijn ook vaak aan de prijzige kant.

Trampoline ingraven of boven de grond plaatsen?

Boven de grond is dus een trampoline op pootjes. Dat is dus lekker snel klaar (je hoeft niet te graven), maar deze trampoline staat ook meteen wel heel pontificaal in je tuin. En let ook op de veiligheid, je kids staan hierbij meteen wel hoog.

Je kunt de trampoline ook ingraven en dan is het springgedeelte dus feitelijk op de grond. Moet je wel een flinke kuil voor graven. Wat krijg je er voor terug: meer veiligheid (je kids kunnen niet ver naar beneden vallen) en het is mooier in je tuin (vinden wij dan).

En dan heb je nog een optie tussenin: inground. Ook hier moet een kuil onder gegraven worden, maar minder diep dan de vorige. Inground is een mooi compromis. Deze trampoline komt wel iets boven het maaiveld, maar maar een klein stukje. Dus dat is én mooi voor je tuin én nog steeds veiliger dan een trampoline boven de grond.

Trampoline met of zonder veiligheidsnet?

Je kunt lelijk vallen als je aan het trampoline springen bent. Dus het veiligst is om altijd een net te plaatsen. Maar dat vinden je kids natuurlijk niet leuk en niet stoer. Het is aan jou wat je met die informatie doet. Weet dat het sinds 2021 verplicht is om bij een inground trampoline een veiligheidsnet te hebben als je de trampoline als speeltoestel gebruikt.

Bij een ingegraven trampoline is een net niet verplicht maar houd in dit geval wel extra ruimte rond de trampoline van 1 meter zodat eventuele vallers daar nog redelijk zacht kunnen landen.

Waar zit het kwaliteitsverschil in?

Op het gebied van kwaliteit kun je op de volgende zaken letten:

  • Is de trampoline geschikt om buiten te staan (als dat nodig is natuurlijk).
  • De springveren bepalen de kwaliteit. Hoe langer de veren, hoe soepeler de sprongen. En kijk ook naar de dikte van de veer.
  • Heeft de trampoline een rand? Dit is vooral voor de veiligheid. Hoe groter en breder de rand, hoe meer kans dat je kids zacht vallen als ze buiten het doek komen.
  • Check het frame (dus de buizen). De staaldikte is belangrijker dan de diameter van de buizen. En kijk ook of die dingen roesten of niet.
  • De mat is het belangrijkste onderdeel van de trampoline. Check hoe goed ze vastzitten bij de veren. Hoe dikker gestikt, hoe beter ze blijven zitten.
  • Kijk goed naar het veiligheidsnet. Heeft ie een overhangende flap, waardoor de ingang ook dicht is tijdens het springen. Want stel je voor dat je kids juist door de ingang op hun snuitjes vallen.
  • Check het springgewicht. Zou toch jammer zijn als papa met zijn 100 kilo direct door de mat heen zakt. En weet: trampolines zijn geschikt voor 1 persoon, ongeacht de maat en het advies maximale gewicht. Ga je met meer mensen tegelijk op de trampoline (en dus ook met meer gewicht) dan zal dat zeer waarschijnlijk negatief uitpakken voor de levensduur van de trampoline.

Wat kost een trampoline?

Als je een trampoline gaat kopen dan liggen de prijzen vanaf een 50 euro en the sky is the limit. We hebben verschillende trampolines gevonden die een paar duizend euro kosten. Maar voor een paar honderd euro heb je ook al een mooie hoor.

Welke trampoline wil je dan kopen? Check onze lijst, daar zit vast iets moois voor je bij.

1. Plum Junior Trampoline kopen

Je kids zullen veel plezier en beweging krijgen op deze fantastische Plum Junior Trampoline met veiligheidsnet.

Het trampoline frame is gemaakt van gegalvaniseerd staal, dat geeft een goede bescherming tegen roest en zorgt voor meer kracht.

Specificaties

  • Kleurrijke trampoline voor eindeloos springplezier
  • 30 Hoogwaardig verzinkt stalen veren
  • Duurzaam springdoek
  • Trampoline pad en behuizingdeksels PVC
  • Weerbestendige dikke foam pads
  • Geleverd met handig gereedschap
  • Eenvoudige montage-instructies
  • Aanbevolen leeftijd: 3 tot 6 jaar
  • Productafmetingen: L 140 x B 140 x H 180 cm
  • Maximaal gebruikersgewicht 40 kg.
  • Kleur: Blauw

2. Trampoline met net en Ladder

Hoe vind je deze trampoline met net en ladder?  Met GS zegel (Geprüfte Sicherheid, is een Duits certificaat).

Veiligheid:

  • Het veiligheidsnet verhindert het gevaarlijk vallen van de trampoline.
  • Met individueel gevoerde steunpalen.
  • De randafdekking voorkomt verwondingen aan de trekveren.
  • Het net sluit je af met een rits aan de binnenkant.

Afmetingen:

  • Diameter 244 cm
  • Breedte ladder 33 cm
  • Lengte ladder 67 cm
  • Breedte randafdekking 30 cm

3. VirtuFit Trampoline springen met Veiligheidsnet

De VirtuFit Trampoline wordt geleverd met een veiligheidsnet. Dit net is eenvoudig te bevestigen en weer te verwijderen als je deze niet gebruikt. Het veiligheidsnet heeft een hoogte van 165 cm en bedekt de volledige omtrek van de trampoline. Hierdoor is het bijna onmogelijk om nog van de trampoline te vallen. Aan de voorzijde is het net voorzien van een groene dubbelzijdige rits die je van 2 kanten kunt openen. Dit is de plek waar je via het trapje op de trampoline kunt stappen.

Voor maximale veiligheid heeft de trampoline een PVC veiligheidsrand met padding die zorgt voor extra demping bij een val of verkeerde sprong. Deze slijtvaste rand is 26 cm breed en 1,5 dik.

Het frame van de trampoline is bestand tegen alle weersomstandigheden. Het frame bestaat uit gegalvaniseerde stalen buizen met een diameter van 38 mm en een staaldikte van 1,2 mm.

Om zonder problemen de trampoline te beklimmen, is een trapje erg handig. Deze wordt daarom meegeleverd met de VirtuFit trampoline. Het trapje is gemaakt van staal en heeft twee treden. Je bevestigt het trapje aan het frame van de trampoline.

Het Nederlandse fitnessmerk VirtuFit staat garant voor uitstekende kwaliteit en VirtuFit stelt veiligheid voorop. Alle trampolines voldoen daarom aan strenge Europese veiligheidseisen en zijn voorzien van een CE keurmerk.


4. Trampoline blauw – 183 cm

  • Trampoline met veiligheidsnet
  • Diameter van 183 cm
  • Met GS zegel en certificaat
  • Extra stevige constructie met U-model poten
  • De trampoline heeft een draagkracht van 90 kilogram.

5. Trampoline sproeier

go2goshop Trampoline – sproeier
Ga naar laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt: 03/12/2024 - 05:40

Als het gloeiend heet is buiten, dan is er toch niks fijner dan dat je nat gespetterd wordt op je trampoline. Dat kan met deze trampoline sproeier die je gewoon aansluit op je buitenkraan.

  • 15 meter lange watersproeier uit stevig PVC
  • 1x quick connect aansluiting
  • 1x koppelstuk met straalregelaar

6. Klarfit Trampoline 140cm

De hoge veiligheidseisen zijn bij de Klarfit Rocketkid heel duidelijk: in plaats van de gangbare stalen veren is bij de trampoline bungeetouwen als vering toegepast. Deze zijn zeer elastisch, maar vergeleken met de staalveren erg soepel, zodat het gevaar op verwondingen bij vallen kleiner is. Zoals bij alle Klarfit trampolines is de vering uit touw verborgen onder een kleurrijke bekleding zodat de kans op inklemmen of er tussendoor glijden kleiner wordt.

Een optioneel opbouwbaar, stevig veiligheidsnet met een extra grote, comfortabele instap verhindert bovendien dat je kids eraf vallen.

De Klarfit Rocketkid trampoline kan, met een maximale belastbaarheid van 50kg, door kinderen vanaf 3 jaar gebruikt worden.

Beschikbare kleuren: blauw en roze.


7. Trampoline – 305cm

Wat krijg je:

  • Hoogwaardig, fijnmazig veiligheidsnet met ritssluiting
  • Springmat (USA PP-Mesh): elastisch, scheurvast, UV-bestendig
  • Dubbele poten van staal voor hoge stabiliteit; gegalvaniseerde stalen buizen
  • Diameter: ongeveer 305 cm
  • Hoogte veiligheidsnet: ca. 180 cm (gemeten vanaf het frame)
  • Hoogte springmat: ca. 76 cm
  • Aantal veren: 60
  • Max. draagvermogen: 150 kg

8. Salta trampoline rechthoekig met veiligheidsnet

Kenmerken:

  • Gegalvaniseerd stalen frame met zwart glanzende coating
  • Sterk, fijnmazig veiligheidsnet voorzien van ritssluiting
  • De trampoline heeft een zwarte veiligheidsrand
  • Stijlvol design
  • Keurmerk: TÜV, CE/EN71
  • Afmeting trampoline: 305 x 214 cm
  • Aanbevolen max. gewicht: 100 kg
  • Aantal veren: 72
  • Trampoline hoogte: 89 cm
  • Trampoline hoogte inclusief veiligheidsnet: 269 cm

9. Relaxdays fitness trampoline mini

De fitness trampoline is verkrijgbaar met een diameter van 91 of 96 cm en kan zonder gereedschap opgebouwd worden.

Details van het aerobic trampoline
• Keuze uit een diameter van 91 cm of 96 cm
• Hoogte met poten: ca. 22 cm
• Hoogte zonder poten: ca. 4 cm
• Maximale lichaamsgewicht: ca. 100 kg


10. Tunturi Funhop fitness trampoline klein

De voordelen van de Tunturi Fitness Trampoline

  • Train je spieren op een leuke en intensieve manier
  • Verbeter je balans, coördinatie, stabiliteit en uithoudingsvermogen
  • De trampoline is gemaakt van gegalvaniseerd staal

Welke trampoline kopen, meestgestelde vragen

Een trampoline kopen doe je niet zomaar en we kunnen ons goed voorstellen dat je vragen hebt. Hieronder hebben we op veelgestelde vragen antwoord gegeven.

#1 Welke trampoline voor welke leeftijd?

De leeftijd van je kids is inderdaad bepalend voor welke trampoline je wilt kopen. Grof gezegd kun je deze criteria aanhouden: voor kinderen jonger dan 6 koop je liever je trampoline NIET groter dan 330 cm omdat die jonge kinderen anders niet zo goed en zo hoog kunnen springen. Voor kinderen boven de 10 kies je liever een trampoline die NIET kleiner is dan 305 cm omdat de kans anders groot is dat ze deze trampoline helemaal niet leuk vinden.

#2 Kun je trampoline in de winter buiten laten staan?
Een trampoline kan het hele jaar buiten staan. Maar... als je lang plezier wilt hebben van je trampoline, dan zouden wij de trampoline in de winter afbreken en even binnen opbergen. En dan in het voorjaar weer opbouwen
#3 Waarom mag je niet met schoenen op trampoline?

Waarom je niet met schoenen op een trampoline mag? Dat heeft meerdere redenen: schoenen hebben soms een scherp randje of een grof profiel en dat zou gaatjes kunnen maken in de mat. Verder zijn schoenen vaak vies en zand, modder en gras wil je niet op je springmat. Tenslotte kun je met je schoenen op iemands voeten springen en dat doet PIJN. Wil je niet. Dus schoenen uit!


Zat er wat leuks tussen? Ja toch zeker! Als jij jouw favoriet gevonden hebt, dan nodigen we je uit om deze te delen met de deelknoppen hieronder. Wie weet wie je met jouw ervaringen inspireert.

Heb je nog niet het perfecte speelgoed gevonden. Misschien wil je liever een springkussen kopen?